Trubaduuri Villa Åkerblomissa

Trubaduuri Vihtori Maijanen oli tilattu hääkeikalle Espoon ruukinrantaan Villa Åkerblomiin vappuaatoksi. Buukkaus oli tehty hyvissä ajoin, muistaakseni ainakin vuosi etukäteen. Mietinkin että olisi tyypillistä sairastua flunssaan juuri tuolloin kun varaus oli tehty noin hyvissä ajoin. Onneksi olin kuitenkin täydessä iskussa ja lähdin hyvillä mielin ajelemaan keikkapaikalle. Lähstyessäni Villa Åkerblomia näin uskomattoman hienoja taloja, muistelinkin että alue on kyllä aivan vertaansa vailla. Olin toissakesänä hääkeikalla samaisessa paikassa.

Aikataulut olivat hieman myöhässä mutta sain kunnian kuunnella teekkareiden kuoroesityksen 🙂 Kasasin kamppeet salin nurkkaan ja melko pian alkoikin jo oma osuuteni. Häätanssiksi oli sovittu J. Karjalaisen Sydänlupaus, pienellä lyriikkatuunauksella höystettynä. Sen perään soitin muutaman valssin, Kultainen nuoruus, Maijan ja Jannen häävalssi, Akselin ja Elinan häävalssi ja Hurriganesin I will stay 3/4 tahtilajiin veistettynä. Tanssilattialla oli sen verran ahdasta että meinasin saada pariinkin otteeseen mikrofonin suuhun. Lähimikitysvaara! 😀

 

Trubaduuri oli mielestäni hyvä valinta Villa Åkerblomin kokoiseen saliin, bändillä saattaisi olla vaikeuksia volyymin kanssa. Soitin kolme settiä, ja ihmiset tulivat tanssimaan. Itseasiassa tällä keikalla tanssimusaa tuli kyllä soitettua erityisen paljon. Possujuna kiemurteli viimeisessä setissä ympäri tanssilattiaa, ihmiset lauloivat mukana pitkin iltaa ja tunnelma oli juhlavan iloinen. Maroon 5:n Moves like Jagger venähti varmaankin kymmenminuuttiseksi kun kukin tanssiringissä ollut kävi keskellä ja pääsi näyttämään rouheimmat muuvit 😀 Soitin yhteensä 38 kappaletta tällä vappukeikalla ja kekkereistä jäi ainakin itselle todella hyvä maku. Joskus mietin että laskempa montako biisiä mahtuu kolmen setin hääkeikkaan, 38 oli ehkä juuri sitä luokkaa mitä olin mielessäni ajatellutkin. Yksi uusi kappale, Kaija Koon Supernaiset tuli esitettyä. Reaktioista päätellen sen voisi soittaa uudestaankin, kerrassaan hieno biisi. Porukka häissä oli nuorekasta ja hääpari mitä ystävällisin. Itseasiassa he kävivät katsomassa talvella yhtä keikkaanikin ja kävivät esittäytymässä. Ainoa asia mikä jäi keikasta harmittamaan oli se että unohdin jälleen ottaa kuvia, täytyy olla skarppina kuvien kanssa jatkossa että blogikirjoitukset eivät ole täysin vailla todisteaineistoa! Tästä jatketaan kohti ensi viikonlopun keikkoja, perjantaina häät Järvenpäässä ja lauantaina yhteissynttärit hääpäivällä höystettynä Helsingissä.

Ollaan kuulolla!