Trubaduuri Lahdessa

Trubaduuri Lahdessa on kertomus trubaduuri Vihtori Maijasen keikasta suomen Lahdessa syksyllä 2018. Kyseessä oli kolmekymppiset omakotitalossa ja vieraita oli parisenkymmentä. Keikka tuli suhteellisen nopealla aikataululla ja rykäisin sen toisen keikan perään. Tai, tuona päivänä oli itseasiassa kolme keikkaa kun päivällä oli kotikulmillani Laajasalossa vielä lyhyt nimiäiskeikka. Ajelin Lahteen pimeää nelostietä joka ei kyllä rehellisesti sanottuna kuulu lempiväyliini, varsinkaan syyspimeydessä.  Jostain syystä kolmostie on kivoin, ja ykköstie myös ihan ookoo. Nelostie on ollut aina jotenkin synkkä ja tylsä. Fiilis oli kuitenkin todella hyvä, kun Helsingin päässä ollut neljäkymppiskeikka oli onnistunut hyvin. Saavuin upeaan omakotitaloon ja kasasin yhden kaiuttimen olohuoneen nurkkaan. Huomasin että porukka on tietysti aika nuorta ja kävin läpi päässäni biisejä uudemmasta päästä ohjelmistoani. Aloitimme yhteislaululla ja jatkoin menomusalla heti perään. Alkuun porukka oli ehkä hieman varautunutta ja varsinaista massahysteriaa ei syntynyt. Keikan edetessä meno kuitenkin alkoi kiihtymään ja viimeistään pöytien siirtämisen jälkeen latu oli auki. Vedin melkein puolentoistatunnin mittaisen setin. Tuli sellainen fiilis että livemusa kyllä piristää kotibileitä! Juttelin erään juhlavieraan kanssa ja hän kertoi että samassa talossa oli ollut myös joskus DJ paikalla juhlissa ja oli kuulema toiminut erinomaisesti. Saattaa myös olla että ajassa jossa on paljon kaikkea digitaalista ja virtuaalista, aito livehomma voi toimia aika hyvin.

Juhlakalu oli toivonut erityistoiveena Irinan musaa ja olinkin harjoitellut yhden uuden biisin ohjelmistooni- “Kymmenen kirosanaa”. Biisi oli minulle erittäin tuttu entuudestaan, Irinan cd-levyä tuli aikoinaan kuunneltua todella paljon ja olen itseasiassa joskus bändikeikalla soittanut kitaralla kyseisen kappaleen. Lyriikat piti kuitenkin tankata päähän lyhyessä ajassa ja onnistuin tällä kertaa ihan hyvin. Taisin vetää viimeisenä numerona juuri kyseisen rallin. Lopussa kansa vaati saada lisää biisejä:

Soitin vielä pari rallia ja otimme loppuun muutaman ryhmäkuvan ja fiilistelimme mukavaa iltaa tilaajan kanssa. Keikasta jäi mukava tunne ja tietysti pitkän päivän jälkeen vapaudentunne on ihq tunne. Kasailin kaiuttimen ja piuhat autoon ja köröttelin rauhallisesti Helsinkiin päivän päätteeksi. Pysykää kanavalla, suomen sponsoritulorikkaimmalla blogilla, ensi viikkoon!