Trubaduuri Helsingissä

Trubaduuri Helsingissä on kertomus trubaduuri Vihtori Maijasen keikasta Helsingissä joulukuussa 2017. Kyseessä oli kaveriporukan järjestämät suomi-100 teeman bileet Helsingin keskustassa ravintola Pompierissa. Porukkaa oli paikalla n. 50 henkeä. Ilta alkoi osaltani puoli yhdeksän maissa jolloin saavuin paikan päälle. Kasailin vaivihkaa kamat pystyyn kun juhlaväellä oli vielä suomi-100 visa käynnissä. Aloitin visan jälkeen soittamaan ja vedimme alkuun yhdessä Jukka Kuoppamäen “Sininen ja valkoinen”. Kyseinen biisi oli musiikinopettajani suosikki ala-asteella ja soitimme sitä kyllästymiseen asti musantunneilla 90-luvulla 🙂 Nyt opetellessani kappaleen suomi-100 teeman mukana, aukeni biisi aivan uudella tavalla- upea teos! Porukka lähti hyvin mukaan ja siitä oli helppo jatkaa. Olimme sopineet että soitan kaksi settiä ja ensimmäisessä setissä soitin rentoa, menevää tanssimusaa. Osa porukasta tuli joraamaan, ja sainkin hetken kuluttua lappusen jossa luki “voitko soittaa Dingoa?”. Heh, Dingo on aina ollut lempimusaa mulle mutta aika harvakseltaan olen viime aikoina soittanut sitä. Johtuen varmaankin siitä että olen opetellut vain Levottoman tuhkimon ja Sinä ja Minä- kappaleet. Balladeille on valitettavan vähän käyttöä trubaduurilla. Kävin nopeasti läpi “Sinä ja Minä” sävellajin ja soinnut ja vedin kappaleen ensimmäistä kertaa pitkään aikaan. Se onnistui hyvin ja sain kivaa palautetta. Ensimmäisen setin loppuun soitin myös teeman mukaisen kappaleen Kari Tapiolta: “”Olen suomalainen”. Aika ikoninen biisi sekin.

Tauon jälkeen käynnistin toisen setin ja aloin vaatimaan lisää porukkaa tanssilattialle. Alkuun siitä ei tahtonut tulla oikein mitään, mutta perinteisesti loppuillasta porukka intoutui tanssimaan oikein kunnolla. Suomalaiset miehet ovat joskus liimautuneet tuoleihinsa 🙂 Onneksi on kuitenkin olemassa Hectorin “Juodaan viinaa” -kaltaisia biisejä, kiitos sinulle Hector jos luet tämän! 🙂 Tila Pompierissa oli trubaduurin kannalta erinomainen, tuntui että akustiikka oli kunnossa ja puitteet erinomaiset. Meininki yltyi jopa riehakkaaksi ja keikan jälkeen fiilikset olikin korkealla!

Keikan jälkeen kasasin kamat autoon ja lähdin hyvillä fiiliksillä ajelemaan kotia kohti. Meinasin jopa poiketa kaljalle mutta en sitten laittanutkaan elämää risaiseksi vaan tyydyin oman jääkaapin laadukkaisiin antimiin. Ensi viikolla jälleen luvassa tarinointia muutaman viikon joulutauon jälkeen. Pysykää kanavalla, suomen mahtavimmalla ja suosituimmalla blogilla!