Trubaduuri Eräsavulla

Trubaduuri Eräsavulla on kertomus trubaduuri Vihtori Maijasen hääkeikasta Eräsavulla Launosissa. Olin ensimmäistä kertaa kyseisessa paikassa ja tilat vaikuttivat oikein viihtyisiltä ja avarilta. Hääväkeä ei ollut kovinkaan isoa porukkaa mutta sitäkin iloisempaa. Kaksi päivää ennen keikkaa tuli pyyntö soittaa ensimmäisenä tanssina Chisun ”Onni”-kappale ja kävin tuumasta toimeen. Biisi olikin tuttu vaikka ei nimeltä, kuuntelin nimittäin Chisun uusinta levyä aikoinaan paljonkin. Printtasin sanat suosiolla paperille ja kävin biisin läpi. Tiesin etten ehtisi opetella sanoja ulkoa ja jouduin turvautumaan nuottitelineseen ja lunttilappuun. Hääpaikalle saapuessani sain tietää että livemusiikki olisi yllätys hääparille, ja morsiuspari olikin kärrätty sivummalle. Kasasin kamppeet ison tuvan nurkkaan ja aloitin pienellä taustanäppäilyllä kun julaväki odotti morsiusparia. Yllätys onnistui hienosti, kyllä näki ilmeistä että hääpari ei arvannut tätä. He kävelivät tanssilattialle ja soitin biisin. Se onnistui hyvin ja siitä oli mukava jatkaa keikkaa. Soitin perään muutaman valssin ja lähestulkoon kaikki tulivat valssaamaan. Alusta lähtien oli sellainen olo että tulee hyvät kekkerit ja ihmiset ovat juhlatuulella. Ensimmäisen setin loppuun soitin paljon hyviä, kevyitä tanssibiisejä. Nykyään alkaa olemaan kaksi tunnin settiä oikein hyvää tanssimusaa kasassa ja olenkin jättänyt biisilistapaperit salkkuun viime keikoilla. 

Tauolla mietin seuraavan setin biisivalintoja ja juttelin juhlavieraiden kanssa. Tälle keikalle minut oli buukannut morsiamen sisko, ja sainkin keikan jälkeen varmistuksen että teen keikan myös siskon häissä ensi vuonna 🙂 Sulhanen pyysi että soittaisin vielä uudestaan häätanssin toisessa setissä, sehän oli tietenkin ok. Ihmiset tanssivat todella paljon ja tuntui että keikka sujuu erinomaisesti. Kaiken lisäksi ilta ei venynyt kovinkaan myöhään joten trubaduurin vinkkelistä erittäin mukava keikka. Parasta oli tietenkin hyvä palaute ja yleisfiilis mikä vallitsi hääpaikalla. Soitin loppuun häätanssin uudestaan ja sen perään vielä potpurin jossa oli sekoitettuna ainakin Antti Tuiskua ja JVG:tä 🙂

Keikan jälkeen kasasin kamat autoon ja lähdin köröttelemään kolmostietä pitkin kohti Helsinkiä. Pysykää kanavalla, suomen suosituimmalla blogilla! Ensi viikolla luvassa tunnelmia yksityistilaisuudesta, katsotaan jos saataisiin kova buugi päälle silloinkin! Moi!