Trubaduuri Helsinki

Trubaduuri Helsinki on kertomus trubaduuri Vihtori Maijasen keikasta Helsingin Crowne Plazassa marraskuussa 2016. Kyseessä oli suomen vesilaitosyhdistyksen 60-vuotisjuhlat. Tämä keikka lyötiin lukkoon jo alkuvuodesta ja tiedossa olikin isot bileet. Yli 300 vierasta oli kutsuttu ja tapahtuman juontajana toimi Peltsi Peltola. Vein poikkeuksellisesti kamat paikan päälle jo päivällä ja katsastin samalla esiintymistilan. Sali oli nimeltään talvipuutarha, kooltaan noin parisataa neliömetriä. Kasasin äänentoistolaitteet tilan nurkkaan. Juhlat juhlittiin pääosin toisessa, isommassa tilassa, mutta trubaduurin oli määrä viihdyttää porukkaa juhlien alussa sekä loppuillasta siis talvipuutarhassa.

Soitin alkuillasta muutamia biisejä ennenkuin ihmiset siirtyivät ruokailemaan. Sen jälkeen minulle oli katettu illallinen mahtavassa takahuoneessa jossa tarjoilut olivat viimeisen päälle. Takahuone oli myös illan bändin käytössä ja tutustuin musikantteihin. Bändi oli nimeltään Never Heard. Jutut lähtivät perinteiseen tyyliin kohteliaisuuksien jälkeen lapasesta, ja nauroin kyyneleet silmissä tarinoille mitä bändiläiset kertoivat omista ja muiden kommelluksista. Muusikkohuumoria… Olin myös hankkinut tälle keikalle upouudet puvunkengät ja kravatin ja itseluottamukseni oli korkealla 🙂

Kellon lähestyessä kymmentä alkoi sekä oma osuuteni että bändin setti. Tarkoitus oli että ihmiset saivat valita bogoaisivatko bändin vai trubaduurin tahdissa. Talvipuutarhaan saapui mukava määrä ihmisiä kuuntelemaan trubaduuria ja juhlimaan. Vieressäni puuhaillut baarimikko oli tiskillään todella kiireinen, mielestäni koko illan oli jonoa. Soitin enimmäkseen menomusaa mutta muutamia balladeja myös. Yleisössä oli monia tuttuja ihmisiä joita olin tavannut ennenkin keikoillani. Ihmiset tuntuivat viihtyvän oikein hyvin ja musiikkikin kiinnosti heitä. Soitin yhtäjaksoisesti varmaan pari tuntia, en pitänyt taukoa ollenkaan. Loppuillasta meno yltyi riehakkaaksi ja ihmiset tulivat joraamaan lopussa rinkiin. Taisi olla Daa-da-daada joka sai jengin innostumaan. Ja ehkä niillä drinksuillakin oli oma osuutensa asiaan. Juhlat onnistuivat omasta näkökulmastani erinomaisesti, ja ihmiset olivat todella hyvällä juhlatuulella. Keikan jälkeen roudasin kamat autoon ja jatkoin kohti kotia. Kotona lankkasin heti uudet kengät ja laitoin siistiksi, saa nähdä miten kauan jaksaa huoltaa näin pieteetillä 🙂 Keikkaliksastani nimittäin meni puolet kyseisiin kenkiin joten syytä olisi. Seuraava viikonloppu tulisi olemaan kiireinen neljän keikan myötä, niistä lisää hetken kuluttua. Pysykää kanavalla, suomen luetuimmalla ja kiinnostavimmalla blogialustalla!!!