Trubaduuri Naantalissa

Trubaduuri Naantalissa on kertomus trubaduuri Vihtori Maijasen keikasta Octoberfesteillä Naantalissa. Kyseessä oli erään firman kekkerit ja sonnustauduinkin Octoberfest-asuun: Ruutupaitaan, tirolilaishattuun ja henkseleihin. Alaosa oli tuttua trubaduurilaatua, farkut ja nahkakengät. Hatun hain pilailupuodista, henkselit naapurista ja ruutupaita löytyi ihan omasta takaa. Lisäksi erikoisuutena oli tällä keikalla kappale joka kosketti nimenomaan yritystä jossa olin keikalla. Kappale oli Jarno Sarjasen Hiab, aika järkyttävä biisi, mutta se otettiin onneksi vastaan raikuvin aplodein 🙂 Soitin sen loppuillasta vielä uudestaankin! Saavuin Naantaliin sovittuun aikaan ja juhlaväki oli oman visansa kimpussa niinkuin uumoilinkin. Hetken selailtuani kännykkääni pääsin kasaamaan kamppeet salin nurkkaan. Tila oli entuudestaan tuttu, olin siellä tehnyt hää- ja synttärikeikkoja aiemmin. 

Alkuun soitin yhteislaulun joka kajahti ilmoille kivasti. Jatkoin pääasiallisesti äijäsetillä, naisia ei ollut paikalla kuin muutama. Antti Tuiskun ”Rahan takii” saavutti miesvaltaisessa yleisössä epäuskoisia päänpudisteluja, tirskahduksia ja naurunremakkaa. Ikäänkuin vastapainona tuli esitettyä  tietenkin kostoksi juuri se biisi 🙂 Toiveita tuli pitkin iltaa, soitin mm. Chris Isaakin ”Wicked gamen”, edellisestä kerrasta olikin jo vierähtänyt muutama vuosi. Juicea ja Kolmatta Naista toivottiin myös. Soitin kaksi n. tunnin settiä ja meininki oli erittäin mukava. Tuntui että ihmiset nauttivat musasta illanvieton lomassa ja huomasin monta kertaa jonkun laulaneen mukana vaivihkaa. Lopussa tuli vielä encore:

Tässä vaiheessa iltaa osa juhlaväestä oli jo hipsinyt kotiin. Paikalla oli alkuillasta n. 30 henkeä joista suunnilleen puolet jäivät istumaan iltaa pidempään. Keikan jälkeen palaute oli kiitettävää ja kasasinkin hyvissä fiiliksissä kamat autoon ja lähdin köröttelemään talvirenkailla kohti stadia. Keli oli aika nihkeä, vetinen, mutta ei menty onneksi pakkasen puolelle. Keikka loppui myöskin siedettävän aikasin ja ehdinkin nukkua ihan hyvät yöunet ennen seuraavan päivän keikkaa Kaarinassa. Oli siinä ja siinä etten buukannut hotellihuonetta, mutta jälkeenpäin tuntui oikealta ratkaisulta ajaa himaan yöksi. Tosin seuraavana päivänä takastulomatka Kaarinasta oli jo vähän puuduttava, ykköstie tuli todella tutuksi tänä viikonloppuna. Huomasin myös että google maps ei huomioi talvinopeusrajoituksia, ainakaan tällä hetkellä. Pysykää kanavalla, suomen suosituimmalla blogilla, ensi viikkoon!