UKK -Usein kysyttyjä kysymyksiä

”Mitä maksaa tilata trubaduuri juhliin?”
Trubaduurikeikan hinta koostuu seuraavista seikoista:
keikan sijainti, päivämäärä, kellonajat, keikan pituus ja mahdolliset erityistoiveet.
Saat hinnan tietoosi lähettämällä tarjouspyynnön yhteystiedot-sivulta.

”Voinko saada käteisalennusta?”
Teen kaikki keikat laskulla, jonka lähetän sähköpostilla keikan jälkeen. Myös verkkolaskutus onnistuu. Käteistä en valitettavasti voi ottaa vastaan.

”Onko sinulla lauluvihkoa mistä voi valita suoraan kappaleita?”
Ajan tasalla oleva kappalelista löytyy kohdasta Ohjelmisto. En käytä lauluvihkoa, opettelen kaikki kappaleet ulkoa. Toteutan mielelläni toivekappaleita, tarvitsen niistä vain tiedon etukäteen.

Keikan jälkeen usein kysyttyä:

”Ootsä Paven poika?”
Olen.

”Mitä sä teet niinkun työkses?”
Trubaduurina keikkailu on työtä, mukavaa työtä.

”Teetkö paljonkin keikkoja?”
Teen, suunnilleen sadan keikan vuosivauhdilla. Tarkoittaa käytännössä että olen kaikki lauantait keikoilla, perjantait ovat yleisiä keikkapäiviä, samoin ehkä hieman yllättäen torstait. Maanantaisin ja tiistaisin keikkoja on aniharvoin. Vuodessa on kaksi sesonkia: kesäkuu ja pikkujoulukausi. Alkuvuosi on rauhallisempi, silloin on vähemmän keikkaa. 

”Teetkö omia kappaleita?”
Teen, ja soitan niitä joskus keikoilla, mutta pääasiassa esitän kuitenkin muiden tekemiä biisejä. Tarkoitukseni on kuitenkin saada omaa musiikkia soimaan radioon jonain kauniina päivänä. Teen sen eteen päivittäin hartiavoimin duunia. Kirjoitan suomeksi.

”Keikkailu on varmaan todella rankkaa?”
Harvoin. Saan lähes poikkeuksetta hyvää palautetta esiintymisistäni ja sellaisen jälkeen olo tuntuu mahtavalta. Ainoa asia mikä saattaa tehdä illasta hieman rankan on se jos keikka loppuu kovin myöhään ja olen kaukana Helsingistä. Yleisesti ottaen trubaduurina keikkailussa on valtava määrä etuja. Treenaan ja sovitan biisit omassa rauhassa, pakkaan äänikamat autoon, ajelen keikkapaikalle. Odottelua on todella vähän verrattuna bändikeikkailuun.  Lisäksi keikat mitä soitan tapahtuvat iloisissa merkeissä: synttäreillä, häissä, pikkujouluissa jne. On siistiä olla mukana, ja olla osa juhlan tunnelmaa.