Trubaduuri Helsingissä

Trubaduuri Helsingissä on kertomus trubaduuri Vihtori Maijasen keikasta Helsingissä joulukuussa 2018. Sain kutsun tulla esiintymään yksityistilaisuuteen missä oli paikalla rennonrempseitä sairaanhoitajia. Olin esiintynyt kerran aiemminkin kyseiselle porukalle ja tiesin että keikasta tulee erityisen mukava. Paikkana oli minulle uusi tuttavuus, entisen Marian sairaalan tiloissa toimiva ravintola Starter. Erinomainen mesta, kiva tunnelma ja loistava sijainti. Jos jossain vaiheessa täytän kolmekymmentä vuotta, aion järjestää siellä omat juhlani 😉 Olin harjoitellut tälle keikalle pari erikoisnumeroa joihin tarvitsin nuottitelineen kun sanoja oli muokattu “She´s a lady”-kappaleeseen ja lisäksi olin opetellu hieman Junnu Vainion “Ahon laitaa”-rallia. Molemmat toiveet tulivat niin viime tingassa etten millään ehtinyt treenata niitä ulkoa joten oli pakko turvautua lunttilappuihin. Lähdin himasta ja menin varastolle nappaamaan kamat kyytiin. Kulosaaren sillalla tajusin että nuottiteline unohtui ottaa mukaan. Vedin Kalasataman jälkeen U-käännöksen kahdella pyörällä ja kaasuttelin takaisin varastolle. Kun ehdin Marian sairaalan pihaan kello oli jo aika paljon ja kasasin kiireessä kamat lavalle. Ei optimaalisin sisääntulo keikalle mutta joskus käy näin. Ehdin nippanappa aloittaa sovittuun aikaan. Seuraavana päivänä kävin ostamassa ylimääräisen nuottitelineen ja laitoin sen kuskin penkin taaksen taskuun autoon jottei vastaavaa enää pääsisi käymään. Nyt on siis aina käytössä nuottiteline, ainakin siihen asti kunnes tyttäreni löytää sen vääntää siitä jonkin tilataideteoksen.

Keikka alkoi ja tunnelma oli todella kiva. Huomasin että tila on oikeastaan täydellinen trubaduurille. Pieni lava ja juuri sopivan kokoinen juhlatila. Juhlaväen fiilis nousi mielestäni korkealle heti ja saundi oli todella hyvä. Porukka kuunteli ja reagoi musiikkiin. Sivusilmällä katselin kun kasin ratikka nousi pitkin Mechelininkatua, mahtavat maisemat tällä ravintolalla. Täytyy käydä lounaalla joskus. Ensimmäisen setin lopussa porukka intoutui jo tanssimaan ja tauolla juttelin erään herrasmiehen kanssa joka aikoinaan tilasi minut saman poppoon juhliin. Toisen setin alussa siirsimme pöytiä sivuun ja tanssit pantiin käyntiin. Soittelin reippaita ralleja ja myös erityistoivebiisit. Ne onnistuivat mielestäni hyvin ja porukka viihtyi. Lopussa meno oli oikein iloinen vaikka kyseessä oli maanantai-ilta.

Sain paljon kivaa palautetta keikan jälkeen ja kasasin kamppeet autoon. Ensi viikolla jälleen turinoita keikoilta, pysykää kanavalla, suomen luetuimmalla blogilla, moroooo!