Trubaduuri Hakunilassa

Trubaduuri Hakunilassa on kertomus trubaduuri Vihtori Maijasen keikasta Hakunilassa huhtikuussa 2017. Kyseessä oli tilaajan 40-vuotiskekkerit. Hän otti yhteyttä hyvissä ajoin ja sovimme tarkemmat speksit sähköostitse. Toivebiisejä juhlakalu oli laittanut oikein urakalla ja kävin läpi ohjelmistoani palautellen mieleeni joitain biisejä. Pari erikoistoivettakin oli, joista toinen osoittautui aivan huikeaksi spektaakkeliksi! Saavuin keikkapaikalle sovittuun aikaan ja kasasin kamat pienehkön mutta kompaktin juhlatilan päätyyn. Paikalla oli noin 25 vierasta. Otimme alkuun yhteislaulua ja sen jälkeen jatkoin iiseillä taustamusiikkibiiseillä, kello oli siinä vaiheessa vielä vähän. Mm. Eaglesin ”Hotel California” ja J. Karjalaisen ”Mennyt mies” saivat aikaan selkeää kuhinaa pöydissä. Tauolla juttelin ihmisten kanssa ja viihdyin erinomaisesti. Toisessa setissä aloin kiihdyttämään tahtia ja porukka tuli hieman tanssimaan, mutta varsinaista hurmiota ei vielä saavutettu vasta kun vedin erikoistoivebiisinä Jukka Takalon ”Jokainen on vähän homo” -kappaleen. Se oli selkeästi bileporukalle tuttu biisi ja kaikki kajauttivat kertosäkeessä sydämensä pohjasta. 

Kolmannessa setissä oli jäljellä pelkkää menomusaa ja ajoittain ihmiset tanssivat sankoin joukoin, mutta käskeäkin piti 🙂 Vasta aivan lopussa sokka irtosi ja meininki nousi kattoon:

Ihmiset alkoivat olla aika hyvissä fiiliksissä monistakin syistä ja loppujen lopuksi tuntui että keikka oli ihan onnistunut. Suomalaisia miehiä ei aina ole helppoa saada riehaantumaan, vaikka hitaasti syttyvistä hämäläisistä ei tällä kertaa ollut kyse. Joukosta löytyi yksi harrastekiekkoilijakin ja tietysti puhuttiin menneestä kaudesta ja yhteisistä lätkätutuista. Lopussa oli vielä luvassa erikoistoiveena Alphavillen ”Forever young” mutta kaikessa tohinassa unohdin koko veisun, balladeille ei nimittäin loppuillasta ollut oikein tilausta…Muistaakseni keikka loppui Antti Tuiskun ”Peto on irti” -biisiin ja pääsin kasaamaan kamat autoon hikisen illan päätteeksi. Ennen lähtöäni juhlakalu vaati että vieraat tulivat kättelemään minua ja kiittämään keikasta, se oli tietysti imartelevaa! Todella mukava ele synttärisankarilta. Porukka jatkoi juhlapaikalta Hotelli Vantaaseen ja veikkaan että meno on ollut aikamoista 🙂 Ensi viikolla lisää tunnelmia keikoilta, muun muassa Taipalsaarelta ja Naantalista Herrankukkarosta. Kyseessä oli yrityskeikkoja jotka onnistuivat erinomaisesti molemmat. Pysykää kanavalla, suomen suosituimalla blogilla!