Trubaduuri Helsingissä

Trubaduuri Helsingissä on kertomus trubaduuri Vihtori Maijasen keikasta Helsingissä kesäkuussa 2018. Kyseessä oli erään henkilön eläkkeellesiirtymisjuhlat ja iso osa porukasta oli tuttua jo aiemmalta keikalta jonka olin tehnyt tämän yrityksen kesäjuhlissa muutamaa viikkoa aiemmin. Tällä kertaa tiedossa oli hieman pienempimuotoinen esiintyminen koska tilat olivat suhteellisen pienet ja porukkaa vähemmän. Myös esiintymisen pituus oli lyhyemmäksi sovittu. Olin itseasiassa jättänyt äänentoistolaitteet kokonaan pois koska oli puhetta tilaajan kanssa että esiinnyn kymmenen hengen neukkarissa. Otin lisäksi eri kitaran mitä yleensä käytän keikoilla, tämä mukana ollut keppi soi paremmin akustisena, ilman äänikamoja. Saavuin paikalle hetki ennen aloitusta ja viritin kirveen. Porukka otti minut todella hyvin vastaan ja muistelimme ronskeja kesäpäiviä joita olimme tosiaan viettäneet yhdessä jokin aika sitten. Tällä keikalla juhlakalun mielimusiikkia oli vähän yllättäen AVICII jolta vetäsin parikin biisiä. Keikan tilannut nainen oli lisäksi tulostanut kymmenisen kappaleen sanat valmiiksi ja lauloimme ne kaikki läpi yhdessä. Mukana oli ainakin Jukka Poikaa ja Vesalaa. Setin aikana meniniki alkoi selkeästi yltymään ja menomusa upposi porukkaan, olihan perjantai-ilta ja kello jo lähemmäs kahdeksaa. Joku toivoi välissä Beatlesin ”Yesterdayta” ja vetäsin sen aika lonkalta. Edellisestä kerrasta oli runsaasti aikaa ja sanat olivat kyllä vähän hakusessa. Seuraavan viikon hääkeikalla kyseinen kipale olikin toivekappalelistalla joten oli aikakin palautella biisin ns. aktiiviseen muistiin. 

Setin lopussa porukka alkoi joraamaan ja fiilis oli riehakas. Sain napattua pienen todisteen ennen viimeistä kappaletta:

Juhlaväki oli naisvoittoista ja sehän ei ole trubaduurille ikinä pahasta! Vedin vielä viimeisen encoren ja karkasin hyvillä mielin kohti Oluthuone Sailorsia johon pääsin ansaitulle iltaoluelle, eikä minun tarvinnut edes soittaa siellä mitään! 🙂  Sailorsissa baarimikko tuli moikkaamaan ja kertoi tilanneensa minut aiemmin keväällä keikalle, en vaan tunnistanut miestä kun olimme olleet yhteyksissä vain sähköpostilla. Oli puhetta että jossain vaiheessa olisi mahdollisesti uutta keikkaa kotikulmillani. Sailors on trubaduurin näkökulmasta hyvä keikkapaikka ja mukava baari muutenkin. Pysykää kanavalla, suomen potentiaalisimmalla menestysblogilla, ensi viikkoon, silloin luvassa tiukkaa raporttia Riihimäeltä!