Trubaduuri Helsingissä

Trubaduuri Helsingissä on kertomus trubaduuri Vihtori Maijasen keikasta teollisten muototilijoiden 50-vuotisjuhlissa designmuseolla loppusyksystä 2017. Oli sovittu yhteyshenkilön kanssa että luon tunnelmaa rennolla taustamusalla museon aulassa iltatilaisuudessa. Kurvasin korkeavuorenkadulle ja kannoin äänikamat aulaan. Selvisi että saan auton parkkiin sisäpihalle vieraspaikalle, suhteellisen harvinaista herkkua 🙂 . Porukka oli ensin auditoriossa reilut pari tuntia kuuntelemassa puheita, ja sen jälkeen oli juhlajuomaa ja ruokaa tarjolla, samoin opastettu kierros museossa ryhmittäin, ja tietenkin livemusaa. Pystytin kamat portaikon juureen ja jäin odottelemaan ihmisten saapumista. Saundi korkeahkossa aulassa oli loistava, luonnollinen kaikuva tila. Käväisin myös yläkerrassa tutkimassa taideteoksia mutta jotenkin ajatukset olivat enemmän omassa keikassa enkä oikein pystynyt keskittymään taidepläjäyksiin juuri ennen vetoa. Räpläsin myös kännykkääni pallotuolissa hyvän tovin ennen showta, kävikin perinteisesti: keikan aloitus venähti puolisen tuntia. Pallotuolissa oli muuten hassu akustiikka ja se oli myös yllättävän kuuma paikka! Mitähän mahtaa kyseinen legendaarinen tuoli maksaa? Paikalla oli myös ammattivalokuvaaja joka räpsi kuvia koko illan, myös videokuvaa varmaankin. Toivottavasti saan joskus käsiini kyseistä matskua, olisi hauska nähdä linssin takaa miltä oma touhuni näytti tällä keikalla.

Puheiden jälkeen ihmiset tulivat skumpalle ja jäivät koomisen kauas trubaduurista ja soitinkin pari biisiä ennenkuin juhlaväki lähti museokierrokselle. Sen jälkeen alkoi varsinainen settini ja meininki oli erittäin hyvä. Soitin menemään varmaankin puolisentoista tuntia putkeen ja ihmiset viihtyivät oman arvioni mukaan loistavasti. Soitin pääosassa rauhallisia kappaleita ja jätin juomalaulut ym. häröbiisit vähemmälle. Tilaaja olikin toivonut että ei Cheekiä 🙂

Keikan jälkeen sain tilaajalta ja muutamalta ihmiseltä iloista palautetta ja mukavaa oli myös se että kello oli varttia vaille yhdeksän kun keikka loppui 🙂 Harvinaista luxusta! Juhlaväki lähti jatkoille töölööseen ja arvatenkin meininki nousi kovaksi, sen verran hyväntuulista porukkaa oli liikkeellä näissä kekkereissä! Sain cateringiltä keikan jälkeen salaattilautasen jossa oli muikeata vuohenjuustoa, naminami. Kannoin kamat autoon takapihalle ja painelin kotiin lidlin sweet chili sipsipussin kuvat silmissä, vain todetakseni että puolisoni oli syönyt ne. Ensi viikolla jälleen laatujournalismia trubaduurin keikkablogin muodossa, pysykää kanavalla, suomen suosituimmalla blogilla!