Trubaduuri Littoisissa

Trubaduuri Littoisissa on kertomus trubaduuri Vihtori Maijasen hääkeikasta Littoisissa keväällä 2017. Lähdin ajelemaan täydellä vatsalla sukulaistyttöni ylioppilasjuhlista Helsingistä Littoisiin alkuillasta. Yo-juhlissa tuli vetäistyä muutama biisi joten alkulämmittely oli jo valmiiksi suoritettuna. Olen usein ajanut ykköstietä Littoisten ohi ja miettinyt että siinäpä hassu nimi kylälle. Nyt pääsin siis ensimmäistä kertaa keikalle Littoisiin ja vieläpä työväentalolle! Hääparilta oli tullut toiveena seesteinen versio J.Karjalaisen “Telepatiaa”-kappaleesta ja keikka alkoi tällä hienolla kappaleella. Työväentalolla oli poikkeuksellisen hyvä bäkkäri, ja minulla oli hetki aikaa ennen keikkaa käydä häätanssi läpi. Siinä näpäillessäni kipaletta sain idean vetää sen eri tavalla kun olin mielessäni suunnitellut. Uusi versio onnistui mielestäni hyvin ja hetken mielijohteesta vedetyt systeemit saattavat toimia paremmin kuin suunnitellut. Uskon että tässä tapauksessa riski onnistui. Häätanssin jälkeen soitin “Suvivalssin” ja “Metsäkukkia”-kipaleet jotka morsiuspari oli valinnut ohjelmistostani. Koska hääväki jäi tanssilattialle, soitin vielä muutaman muun valssin. Tykkään valsseista, oma suosikkini on “Maijan ja Jannen häävalssi”. Valssien jälkeen parin iskelmäveisun perään aloin nakutella poppibiisejä ja porukka lähti mukaan ihan mukavalla tavalla, ottaen huomioon että kello oli varsin vähän ja ulkona oli lämmin kesäilta. Soittelin hyviä biisejä ja lähdin tauolle hyvillä mielin. 

Tauko hieman venähti, mutta sain vähän suuhun pantavaa ja suunnittelin toisen setin biisejä. Biisivalinnat tuntuivat onnistuvan ihan hyvin, alkuun taisin soittaa Jukka Pojan “Silkkii” josta oli hyvä jatkaa menomusaan. Porukka otti muutaman biisin jälkeen possujunan käyttöön ja sekös saa trubaduurin hyvälle tuulelle 🙂 Pulen tunnin jälkeen pientä hyytymistä oli havaittavissa koskien tanssi-intoa ja jouduin hetkellisesti pieneen epätoivoon vaikka tilanne ei ehkä niin huolestuttava ollutkaan. En keksinyt oikein mitään mutta jostain syystä Ed Sheeranin( Joka oli muuten sulhasen toivemusaa) “Shape of you:”n aikana ihmiset villintyivät ja loppukeikka oli todella menevä. Encoressa kuultiin muutama biisi ja fiilis oli huikea! 

Ihmiset olivat hyvällä tuulella ja sain bestmanilta hyvää palautetta keikasta. Kaikenkaikkiaan omasta mielestäni keikka oli erittäin onnistunut, joskin parannettavaakin jäi. Trubaduurin repertuaari on avainasemassa, nykyisestä paristasadasta biisistä pitäisi päästä neljäänsataan ja opetella koko ajan uutta, tuoretta musaa. Aika tuntuu välillä loppuvan ruuhkavuosia viettävällä muusikolla, mutta tästäkin selvitään! Pysykää kanavalla, suomen suosituimmalla blogilla!