Trubaduuri Helsingissä

Trubaduuri Helsingissä on kertomus trubaduuri Vihtori Maijasen keikasta Helsingissä syyskuussa 2017. Kyseessä oli yli satavuotiaan yrityksen tuparit uusiin tiloihin siirtymisen johdosta. Keikka tuli ohjelmatoimiston kautta, vaikka en sitä aluksi edes tajunnut, luulin että olin asioinut suoraan yrityksen kanssa 🙂 Kävin tuomassa äänikamat päivällä ennen juhlia paikan päälle, ja se tehtiin salamyhkäisen huomaamattomasti, olin nimittäin illan yllätysnumero! Tilaajan kanssa oli sovittu että otan oman läppärin mukaan ja laitan taustamusiikkia, mutta uusista tiloista löytyi laaja äänentoistojärjestelmä mihin kytkimme systeemit. Käväisin kotona välissä ja saavuin seiskan aikaan pelipaikoille. Vedettiin pari yhteislaulua alkuun ja jengi oli hyvin messissä heti alusta lähtien. Huone jossa esiinnyin oli suhteellisen pieni mutta mukavan tiivis. Illan aikana tanssittiin runsaasti ja meininki oli erittäin hyvä!

Tauolla eräs nainen tuli kertomaan että oli tavannut minut ja perheeni 80-luvulla vuorenpeikontiellä roihuvuoressa. Oli hauskaa muistella, vaikka omat muistikuvat on tietysti aika hatarat. Keikka oli kaikenkaikkiaan erinomainen, hyvää palautetta tuli ja nohevat äijät auttoivat vielä kamat kadulle autoon ettei tarvinnut rehata hissillä useaan otteeseen. Kotona olin jo kymmenen maissa mikä on trubaduurille harvinaista herkkua, viime aikoina on ollut aika monta keikkaa mistä olen päässyt petiin vasta aamuyöstä.

Uudet käyntikorttini saapuivat tänään englannista ja jälki on kyllä upea! Kortit on paksua kartonkia ja erinomaista laatua. Suunnittelijana toimi sama mies joka on tehnyt nettisivujeni designin. Nyt kelpaa sitten jakaa kortteja keikkojen jälkeen. Edellisiäkin tsettejä jäi muutama sata, ne taitaa joutua takkaan 🙂

Elokuussa tein keikkaennätyksen, 17 vedettyä keikkaa, edellinen ennätys oli 16 vetoa, toissavuoden marraskuulta. Keikkoja oli niin paljon etten ehtinyt edes merkata jokaista kalenteriin. Viime viikko vierähti Kreikan Lefkasissa ja sain ladattua vähän akkuja, aurinko paistoi täydeltä taivaalta koko loman ajan. Nyt alan taas treenaamaa uusia kipaleita, listalla on monta hyvää stygeä mitä pääsen kohta esittämään. Viikonloppuna on luvassa 50-vuotiskekkerit Raaseporissa ja alkuviikosta Tampereella yrityskeikka. Myös jääkiekkokausi on käynnistymäisillään, luvassa on hurja määrä hikoilua omissa harrastematseissa, eri liigojen seuraamista ja kohta alkaa jokavuotinen rituaalini, eli NHL:n highlightien katsominen aamukahvin lomassa( jos lastenhoitokiireiltä ehtii). Ollaan kuulolla!!