Trubaduuri Ilorannassa

 

Trubaduuri ilorannassa on kertomus trubaduuri Vihtori Maijasen keikasta Hauhon Ilorannassa loppuvuodesta 2016. Kyseessä oli neljäkymppiset joihin minut oli tilattu yllätysesiintyjäksi. Reitti Helsingistä Ilorantaan ei ollut tuttu ja google maps kierrätti pienten kyläteiden kautta perille. Pääsin rauhassa kasaamaan kamppeet stagelle kun juhlaväki oli ruokailemassa toisessa rakennuksessa. Sain mielettömän hyvän ruokatarjoilun itsellenikin ja annoin jälkeenpäin palautetta asiasta. Oli mukavaa rauhassa syödä ennen keikkaa ja kattella urheiluruutua ilorannan kotoisissa puitteissa. Väki saapui juhlatilaan varmaankin kello kymmenen maissa ja siinä vaiheessa soittelin jo sisääntulomusiikkia. Jengit oli juhlatuulella ja arvelin että illasta saattaisi tulla riehakas. Porukka tuli heti innokkaasti tanssimaan(poislukien kovat jätkät) ja soittelin ensimmäisessä setissä paljon reipasta jorausmusaa. Yhteislauluakin laulettiin(kovat jätkät ei laulanu) ja tunnelma oli korkealla. Ensimmäisen setin jälkeen menin ”bäkkärille” rauhoittumaan ja ohjelmassa taisi olla puheita ja lahjojen jakoa. Tauollani eräs juhlavieras tuli juttelemaan ja vinkkasi että Ilorantalaisilla on oma laulu joka meni Frööbelin palikat- ”Meidän laivassa” sävelellä. Kuuntelin kipaletta youtubesta ja sovittiin että vedän sen toisen setin alkuun. En osannut kuin ensimmäisen lauseen biisistä, mutta minut oli vakuutettu että porukka lähtisi laulamaan. Esitys meni hyvin, ja opin ilorannan virallisen biisin 🙂

Toisessa setissä joraamista jatkettiin mutta välillä porukka(jota oli paikalla ehkä 60 henkilöä)alkoi hieman hajaantumaan ja osa istui pöydissäkin. Ymmärrän hyvin että ihmiset haluavat vaihtaa kuulumisia tällaisissa tilanteissa. Onneksi tanssilattialla oli kuitenkin sen verran porukkaa että meninki pysyi yllä. Keikan loppuun tuli encore tuttuun tyyliin:

Keikan jälkeen oli aivan hiessä ja kasailin suht nopeasti kamat autoon ja lähdin köröttelemään Helsinkiin. Kello oli aika paljon ja myönnettäköön että silmää vähän painoi. Fiilis oli kuitenkin korkealla, ja isäntäväki tuntui olevan tyytyväinen keikkaan. Bileet olivat omasta näkökulmastani loistavat, porukka selkeästi halusi juhlia yhdessä ja pitää hauskaa. En ole aikaisemmin käynyt Ilorannassa mutta paikka täytyy kyllä katsastaa ehdottomasti joskus, varsinkin kesäaikaan. Pihapiiri oli kaunis ja mikä parasta, talon väki vaikutti mukavalta. Olin myös kuullut aiemmin paikasta pelkkää hyvää. 

Pysykää kanavalla, suomen suosituimmalla blogilla!