Häät Helsingissä

Häät Helsingissä on kertomus trubaduuri Vihtori Maijasen keikasta Puotilan kartanossa kesällä 2016. Olin aiemmin esiintynyt samassa salissa jo alkukesästä yksityistilaisuudessa joten paikka oli hyvinkin tuttu entuudestaan. Saavuin paikalle ja huomasin hääväen olevan nuorta porukkaa, ajattelin mielessäni että illasta saattaisi tulla hyvinkin riehakas. Häävalssi oli Maijan ja Jannen häävalssi, tämänhetkinen suosikkivalssini. Hääparille oli luotu oma koreografia tanssia varten ja se onnistui hienosti. Soitin perään muutaman muun valssin ja tuntui että homma lähtee rullaamaan omalla painollaan. Ensimmäisen setin puolivälissä porukka väheni tanssilattialla joka on oikeastaan tyypillinen ilmiö. Siinä vaiheessa saattaa olla pitkäkin pätkä takana ilman vapaata hengailua, ihmiset ovat ikäänkuin pääsemässä vauhtiin. Ensimmäisen setin loppupuolella porukka tuli kuitenkin takaisin joraamaan ja soitin muutamia hääparin toivebiisejä, mm. Lauri Tähkän Morsian-kappaleen sekä Daft Punkin Get luckyn. Tunnelma oli loistava. Tauon aikana sulhanen pyysi josko voisin säestää ” Täällä pohjantähden alla” kappaleen. Biisi oli toki tuttu mutta en sitä ollut koskaan soittanut. Youtuben avulla tsekkasin biisin ja iskostin soinnut päähäni. Taisin luntata vähän sointuja myös jostain muusikoiden netin palstalta. Esitys meni loistavasti ja tuli hyvä fiilis siitä että pystyin toteuttamaan toiveen lennosta.

Toisessa setissä fiilis alkoi nousta pikkuhiljaa kattoon ja sen läpi. Tuntui että minkä tahansa biisin kajautti ilmoille, yleisö kelpuutti sen. En olisi ihmetellyt jos joku olisi flengannut kattokruunusta 🙂 Jengi tanssi hulluna ja tunnelma oli yksi parhaista mitä olen koskaan kokenut keikalla. Tämä keikka menee ehdottomasti top 5 kategoriaan! Yhdessä vaiheessa koko tanssilattia pomppi yhteen tahtiin possujunaa ja mietin että Svenkan puolellakin varmaan talo tärisi. Viimeisen kappaleen jälkeen tilanne oli seuraava:

Tämä kannustus taisi liittyä jollain tapaa juuri meneillään olleisiin jalkapallon EM-kisoihin 😉  Juuri tällaisten keikkojen takia tämä työ on unelmahommaa. Porukka oli todella yhtenäinen ja halusi pitää hauskaa yhdessä. Kerrassaan loistavat häät. Jokunen käyntikortti tuli annettua keikan jälkeen ja fiilis oli tietenkin aivan huipussaan. Kasasin kamat autoon ja lähdin ajelemaan lyhyttä kotimatkaa. Seuraava raportti myös hääkeikalta, tällä kertaa Naantalista! Ollaan kuulolla!!