Trubaduuri Helsinki

Trubaduuri Helsinki on kertomus Trubaduuri Vihtori Maijasen keikasta Helsingissä helmikuussa 2017. Esiintyminen tapahtui Grand Marina hotellissa, tarkemmin Key West pubitilassa. Kyseessä oli yritystilaisuus johon oli kutsuttu n. 70 henkeä. Tiedossa oli selkeä taustamusiikkikeikka minun näkökulmastani. Saavuin sovittuun aikaan paikalle ja kasasin kamat pubin nurkkaan ja jäin odottelemaan juhlavieraita. Onneksi olin varannut varoaikaa koska unohdin puhelimeni himaan kun lähdin työhuoneelta hakemaan äänentoistolaitteita. Jouduin ajamaan kotiin takaisin mutta ehdin viime tingassa, ja perinteiseen tyyliin luppoaikaa jäi kuitenkin ennen keikkaa 🙂

Minulta oli lisäksi pyydetty että voisin laittaa taustamusaa soimaan läppäriltä omien taukojeni aikana, ja kytkin valmiiksi myös spotifyn soittolistan. Ihmiset valuivat puoli seiskan pintaan paikalle ja minun oli määrä soittaa klo 22 asti. Aloitin ensimmäisten ihmisten saapuessa ja vedin todella pitkän, kahden tunnin yhtäjaksoisen setin. Soittelin paljon omia suosikkibiisejäni, mm. Beatlesia, J.Karjalaista, Eaglesia, Hurriganesia ja niin edespäin. Yleisö koostui pääosin keski-ikäisistä miehistä ja tietysti sen mukaan mietin biisivalintoja. Ihmiset keskittyivät höpöttelyyn ja verkostoitumiseen mutta huomasin että moni kuitenkin kuunteli ja selkeästi reagoi livemusiikkiin. Tällaiset keikat ovat tyypillisiä firmakeikkoja joissa välttämättä artisti itse ei ole sen kummemmin valokeilassa mutta musiikille on silti tilausta. Varsinkin alku on tärkeä: leppoisa trubaduuri verrattuna hiljaisuuteen on kuin yö ja päivä, kiusallinen jäykistely jää pois kokonaan jos on livemusaa.

Kahden tunnin alkusetin jälkeen pidin kolmen vartin tauon ja laitoin John Mayeria soimaan. Sormenpäät olivat hellinä. Olin asentanut edellisenä viikonloppuna ensimmäisen setin kitaraani Martinin Retro-kieliä. Saundi oli hyvä. Baaritiskillä kävi kuhina ja loppuillasta bisset jo vähän läikkyivät 🙂 Olin säästänyt menomusaa viimeiseen settiin ja painelin etupäässä rokkia menemään. Johnny B. Goode sai eniten suosiota, onhan kyseinen ralli varsin legendaarinen tykitys! Keikan jälkeen sain paljon hyvää palautetta ja lähdin hyvillä mielin ajelemaan kotia päin. Myös tilaaja tuntui olevan tyytyväinen ja oli puhetta jo seuraavista tilaisuuksista, toivottavasti jatkoa seuraa!  Tästä on taas hyvä jatkaa, pysykää kanavalla, suomen suosituimmalla blogilla!! PS. Olen saanut kaksi uutta keikkaa kalenteriin tätä kirjoittaessani, lupaavan oloinen vuosi tulossa!