Trubaduuri Tuusulassa

Trubaduuri Tuusulassa on kertomus trubaduuri Vihtori Maijasen keikasta Tuusulassa syksyllä  2018. Veto oli ensimmäinen minkä tein Krapin hienolla tilalla, tarkemmin sanottuna Mankelissa. Kyseessä oli hääkeikka ja omalla kohdallani ohjelmassa oli kolme settiä illan aikana. Tulin sovitusti paikalle ja hääaikataulu oli pysynyt hyvin kasassa näissä kemuissa. Pääsinkin aloittamaan sovittuun aikaan ja soitin ensimmäisen setin taustamusiikkia ihmisten ottaessa kahvia ja kakkua. Fiilis oli mielestäni hyvä heti alusta lähtien ja uumoilin mukavaa keikkaa. Yleisöä taisi olla n. 50 henkeä. Ensimmäinen setin viimeisenä kappaleena oli häätanssi ja hääpari oli valinnut biisiksi Nopsajalan ”lupaan olla sun”-kipaleen. Olen sitä paljon esittänyt ja mielestäni se sujuu ihan hyvin minulta. Häätanssin jälkeen oli luvassa tauko ja muuta hääohjelmaa. Sain henkilökunnalta tiedon että minulle oli tarjolla ruokaa Hovissa ja kävelinkin oitis apajille 🙂 Sain erinomaisesta sesovasta pöydästä juuri haluamani kevyen lautasen kalaa ja salaatteja. Kipitin takaisin Mankeliin ja valmistauduin toiseen settiin. Kyselin hääparilta lupaa valsseihin kun asiasta ei oltu sovittu mitään. Keskimmäinen setti muodostuikin aika kivaksi ”tanssisetiksi” sisältäen paljon valsseja ja muita ikivihreitä, heiman vanhemmalle juhlaväelle suunnattuja lauluja. Setti sujui erinomaisesti ja toisella tauolla oli taas ohjelmassa hääleikkejä. 

Viimeinen setti alkoi ja lisäsin kierroksia oikein kunnolla ja porukka intoutui tanssimaan olan takaa. Possujunaa ja tanssirinkejä muodostui tiiville tanssilattialle ja tunnelma oli kyllä loistava. Vedin menomusaa biisi toisensa jälkeen ja se oli helppoa kun ei tarvinnut suunnitella sen tarkemmin settilistaa, olihan häpäpari jättänyt minulle runsaasti pelivaraa biisivalintojen suhteen. Viimeisen kappaleen jälkeen yleisö tuntui haluavan lisää musaa:

Encoren lopussa A-kieli napsahti kitarasta poikki ja samalla hetkellä seremoniamestari säätikin jo spotifysta biisilistaa ilmoille ja pääsin ikään kuin koira veräjästä 🙂 Olin kyllä aikeissa soittaa vielä yhden kappaleen mutta ihan hyvä näin. Näissä häissä aikataulut pitivät ihmeen hyvin, yleensä ohjelma on myöhässä 30-90 min. Katsoin kelloa heti keikan jälkeen ja se oli juuri sen verran kun oli sovittu soittoajakseni 🙂 Kellontarkkaa työtä tällä kertaa. Kasasin kamppeet autoon ja ajelin himaan hyvissä fiiliksissä. Pysykää kanavalla, suomen valtavimmalla blogilla, ensi viikkoon!