Trubaduuri Tuusulassa

Trubaduuri Tuusulassa on kertomus trubaduuri Vihtori Maijasen keikasta Tuusulassa kesällä 2017. Juhlapaikkana oli Hyrylän torppa joka osoittautui erinomaiseksi keikkapaikaksi. Ajelin mukavassa auringonpaisteessa Tuusulaan ja kasailin rauhassa kamat lavalle. Tämä keikkapaikka oli siunattu todella hyvällä backstagella jossa sain rauhassa valmistella illan keikkaa. Häävalssina oli toisena viikonloppuna peräjälkeen Ville Valon versio “Oot mun kaikuluotain”- kipaleesta. Eniten tuota biisiä olen soittanut englannikielisenä versiona mutta useasti viime kuukausina myös suomeksi. Suomennos taitaa olla Hectorin käsialaa. Hieno kipale. Häävalssin perään soitin muutaman muun valssin joita varsin runsaslukuinen juhlaväki tuli innokkaasti tanssimaan. Väkeä taisi olla jopa yli 100 henkeä, mutta huomasin että varsinkin vanhempaa väkeä alkoi pikkuhiljaa lähteä kotiin päin. Valssien jälkeen tanssiporukka hieman pieneni kun perinteiseen tapaan monet lähtivät nauttimaan upeasta ja lämpimästä kesäillasta pihalle. Sisätiloissa oli nimittäin todella kuuma, olin aivan soijassa jo parin biisin jälkeen 🙂 Bestman toikin kasvopyyhkeitä lavalle…Ensimmäinen setti sujui oikein hyvin ja tanssijalkoja saatiin vipattamaan mukavasti. Soitin pari uutta biisiä mitä hääpari oli toivonut, mm. Suurlähettiläitä. Tauolla eräs tuttava tuli moikkaamaan takahuoneeseen ja puhuimme tietenkin harrastejääkiekosta, kyseinen kaveri pelaa kolmosdivaria ja olen joskus takavuosina yrittänyt häntä treidata omaan joukkueeseeni 🙂

Tauon jälkeen pantiin show pystyyn ja soitin menomusaa parhaani mukaan. Ihmiset tulivat joraamaan ja tunnelma oli erinomainen, itsekin vähän riehaannuin 🙂 Muistaakseni hyvä tanssirinkikin saatiin aikaan, se on aina huikea fiilis! Suomalaiset eivät aina ole se helpoin kansa saada vapautumaan. Osa porukasta oli vieläkin ulkona pihalla mutta erittäin tiivis ja iloinen meininki oli käynnissä sisällä. Kieltämättä kesähäissä on aina vähän se vaara että tulikuumissa sisätiloissa voi olla vähän liiankin hikistä jos tanssii paljon. Loppuun soitin Robinin “Onnellinen”, kappale oli hääparin erityistoivelistalla. 

Tästä on taas hyvä jatkaa seuraaville keikoille, luvassa on elokuussa runsaasti vetoja, muutamat häät ja muita tilaisuuksia. Uusia opeteltavia biisejä on iso liuta, trubaduuri Maijanen on kiireellinen mies tänä syksynä. Pysykää kanavalla, suomen suosituimmalla blogilla! Ensi viikolla jälleen tarinoita, muun muassa Kirkkonummelta jossa aurinko paistoi terassilla ja sysimustat pilvet kiersivät hiuksenhienosti koko illan juhlapaikkaa!