Trubaduuri Raaseporissa

Trubaduuri Raaseporissa on kertomus trubaduuri Vihtori Maijasen keikasta Raaseporissa syksyllä 2017. Kyseessä oli erään herrasmiehen viisikymppiset ja hän oli daaminsa kanssa nähnyt pari vuotta sitten keikkani vantaan Molly Malonesissa. Jo silloin oli puhetta että mahdollisesti heillä olisi synttärikeikkaa tarjolla, ja ilokseni keikka sitten toteutui. Katsoin ajo-ohjeet paikan päälle kello neljän aikaan jolloin google maps ilmoitti reitin turuntien kautta, tunti ja vartti. Jälkeenpäin tajusin että länäri olisi ollut varmaankin nopeampi reitti Raaseporiin kun en ruuhka-aikaan kuitenkaan ajellut. Jokatapauksessa, saavuin paikalle sovitusti puolisen tuntia ennen keikkaa ja kasasin kamat hienon salin lavan eteen, lattiatasolle. Lavalla oli aiemmin jo esiintynyt juhlakalun rockbändi ja setuppi oli kyllä hieno! Tuli ihan himo päästä itse bändikeikalle 🙂 Juhaltilana oli työväentalotyypinen iso rakennus mutta erittäin siisti ja hyväkuntoinen.

Odottelin keikan alkua ja meinasin kuolla nauruun tutkiessani olutpöytää. Vanhana saksankielen emeritusprofessorina huomasin että olutta oli pantu ja vielä nimellä ”Schaisse”!! 🙂 Keikan jälkeen sain pari eri olutta mukaani ja aijon nauttia ne alkaneella viikolla. Keikan alkuun vedettiin yhteislaulubiisi ja sen jälkeen aloin nakuttelemaan synttärisankarin toivelistaa. Alkuun kuulutinkin että soitan ekassa setissä vähän iisimpiä biisejä mutta kolmannesta kappaleesta lähtien oli vaan pakko panna pökköä pesään ja skipata balladit. Ihmiset tulivat mukavasti tanssimaan ja tunnelma oli hyvä. Tauolla kirjoitin tokan setin biisilistan valmiiksi ja uumoilin riehakasta menoa. Sellainen setistä tulikin, tällä keikalla tunnelma oli kyllä loistava. Rockpainotteinen setti kaiken kaikkiaan, höystettynä muutamalla yllätysnumerolla. Encorebiisejä tuli vedettyä useita ja tuntui että olisi voinut jatkaa koko yön! 

Sain keikan jälkeen jopa tippiä, mutta kuitenkin juuri ja juuri alle 30 000 €, joten verottajalle ei tarvitse ilmoittaa. Kasasin hikisenä kamppeet autoon ja ajelin Inkoon kautta länärille ja himaan. Vartin nopeampi kuin tulomatka. Yhtään elukkaa en nähnyt onneksi. Keikasta jäi todella hyvä fiilis ja synttärisankari tuntui olevan oikein tyytyväinen. Seuraavaksi trubaduuri Maijanen suuntaa Tampereelle yrityskeikalle huomenna päivällä ja luvassa on taas uudet kujeet. Pysykää kanavalla, suomen suosituimmalla blogilla, ollaan kuulolla!