Trubaduuri Helsinki

Trubaduuri Helsinki on kertomus trubaduuri Vihtori Maijasen keikasta 7.9.2016 Helsingissä risteilyalus Kathrinalla. Saavuin iltapäivästä halkolaituriin ja tutustuin kuunari Kathrinan mukavaan henkilökuntaan. Roudasin äänentoistolaitteet laivaan ja kävin ajamassa auton kruunuhakaan parkkiin. Sää oli mitä mainoin, jonkun verran tuuli puhalsi mutta aurinko paistoi kirkkaalta taivaalta. Laitoin kaiuttimet laivan kannelle ja jäin odottelemaan yritysvieraiden saapumista. Kyseessä oli tietotekniikkaihmisiä, sain kyllä tietooni mikä firma jne, mutta tuollaiset tiedot tuppaavat unohtumaan hyvinkin nopeasti. Jokatapauksessa porukka oli mukavaa ja hyvällä tuulella. Soitin erittäin pitkän keikan, varmaankin jopa 40 biisiä. Keli oli tosiaan niin mahtava että oli vaan pakko paahtaa kun ihmiset olivat kannella nauttimassa risteilystä. Alkuvaiheessa risteilyä juhlavieraat pääsivät nostamaan purjeet. Katselin mielenkiinnolla toimitusta ja soittelin biisejä. Ei ihan yksin saisi purjeita nostettua. Unohdin taas ottaa alkuillasta valokuvia mutta onneksi sentään juuri ennen paluuta sain napattua pari suttuista ruutua.

img_2664

Paluu halkolaituriin oli jäätävän kaunis. Täysikuu paistoi matalalla uspenskin katetdraalin vieressä, taivas oli kirkkaana ja koko kööri ihmeissään. Helsinki on kyllä aivan upean kaunis kaupunki, mereltä katsottuna varsinkin. Keikasta jäi hyvä maku ja sain paljon hyvää palautetta biiseistä ja meiningistä. Ruuat olivat myös maittavat, kiitos Kathrinan kokin. Tällaiset risteilyt on todella “priceless” henkisiä tapahtumia jos keli on kohdillaan, suosittelen kaikille yrityksille. Ei mene rahat hukkaan. Jos keli olisi ollut huonompi, olisin vetänyt keikan sisätiloissa jotka olivat Kathrinalla todella siistit ja kodikkaat. Juttelin ruokatauolla myös kapteenin kanssa ja hän kertoi mielenkiintoisia juttuja Kathrinan historiasta ja purjehtimisesta. Kyseinen alus toimi alunperin rahtilaivana sotien jälkeen, ja muistaakseni 70-luvulla rakennettiin kolmimastoiseksi kuunariksi. Siinä vaiheessa alkoi nykyisenkaltainen toiminta. Risteilykeikkoja on runsas määrä kesäisin. Kathrina oli myös Raumalla menneenä kesänä. 

Vedin viimeiset nuotit kun saavuimme takas halkolaituriin, porukka taisi lähteä kohti mummotunnelia. Panin kimpsut ja kampsut kasaan ja lähdin hakemaan autoa. Jaoin muutamia käyntikortteja viimeisille juhlavieraille ja hyvästelin laivan miehistön. Toivottavasti tulee lisää keikkoja tälle alukselle! Ensi viikolla tarinaa hääkeikalta Espoosta, ollaan kuulolla! Ps.Uusia biisejä ohjelmistossa!