Trubaduuri Espoossa

Trubaduuri Espoossa on kertomus trubaduuri Vihtori Maijasen keikasta Villa Åkerblomissa kesällä 2017. Kyseessä oli hääkeikka ja trubaduurille tuttu esiintymispaikka. Keikkaan valmistautuminen meni hyvin ja keikkapäivänä kiinnosti erityisesti että millainen sää olisi luvassa. Villa Åkerblom on ruukinrannassa sijaitseva aivan upea juhlapaikka. Olin tehnyt ainakin kaksi hääkeikkaa kyseisessä miljöössä ja muistot olivat erinomaiset. Ensimmäisen kerran kun olin siellä keikalla, muistan tosin kuinka hyttyset iskivät kimppuun, ja sen jälkeen keikkasalkussani on ollut offia 🙂 

Tälläkin kertaa sää suosi juhlaväkeä. Päivällä tuli sadekuuroja ympäri pääkaupunkiseutua mutta illalla kirkastui ja sain kasata soittokamat ulos pihalle. Ulkona soittaminen on aina ollut lempipuuhaa. Ensimmäinen vetoni oli tosin sisällä kahvien aikana akustisesti, noin kymmenisen kappaletta. Taustamusiikkiosuus sujui hyvin ja odotin jo innolla häätanssia ja bilevaihdetta. Hyttysiäkään ei tällä kertaa hirveästi teltalla pörrännyt ja puitteet olivat kyllä aivan mahtavat.

Häätanssi sujui hyvin, perään soitin muutaman muunkin valssin ja ihmiset tulivat valssaamaan reippaasti. Valssien jälkeen siirryimme suoraan poppi/rokkivaihteelle. Mukavan moni tuli pienen hajaantumisen jälkeen tanssimaan ja eka setti oli itseasiassa loistava, paljon hyvää palautetta tuli jo tässä vaiheessa. Toisessa setissä tahtia kiristettiin, ja sattui pari yllätystäkin: viidennen biisin kohdalla bestman tuli kuiskaamaan että talon puolesta olisi luvassa tulispektaakkeli, joka asettuisi settini keskelle. Panin soiton tauolle ja todistimme hienon tulennielentäshow:n, johon tuli kuin tulikin musiikkia: soitin bysanttilaista dädää tulishow:n taustalla 🙂 Esityksen jälkeen jatkoin tykitystä ja meinikin oli erittäin hyvä. Loppupuolella settiä tuli sitten ikävämpi yllätys. A-kieli katkesi kesken madafkin darran! Hitsi! Sain jotenkin rimpuiltua biisin loppuun ylävireisellä E-kielellä 🙂 En muista että A-kieli olisi koskaan aiemmin katkennut trubaduurikeikalla, homma osoittautui hieman haastavaksi. Millisekunnin jopa mietin taukoa ja uuden kielen vaihtamista mutta ajattelin sen keskeyttävän äryttävästi loppuhuipennuksen. Viritin parhaani mukaan keihään vireeseen ja aloin miettiä biisejä jossa A-kieli ei ole niin tärkeä 🙂 No, useita ralleja vedettiin ja uskoisin että yleisö ei jäänyt kaipaamaan puuttuvaa kieltä, vaan meininki yltyi oikein riehakkaaksi! Keikan jälkeen oli fiilis katossa ja sain paljon hyvää palautetta. Kengät ja housujen lahkeet olivat aivan hiekkapölyssä mutta ei haittaa! Ensi viikolla jälleen tarinointia suomen suosituimmalla blogilla, pysykää kanavalla!