Trubaduuri Hauholla

Trubaduuri Hauholla on kertomus trubaduuri Vihtori Maijasen keikasta Hauhon Ilorannan talviklassikossa alkuvuodesta 2018. Iloranta on tunnettu erityisesti kesänviettopaikkana mutta talvisinkin on menoa ja meininkiä. Otin apukuskiksi vanhan tutun joka on viettänyt Ilorannassa lukusia lapsuuden kesiä ja ajattelin että saan samalla vähän matkaseuraa. Hauholle ajaa Helsingistä vajaat pari tuntia. Menomatka menikin railakkaasti ja saavuimme paikan päälle hieman etuajassa. Kasasin äänikamat salin nurkkaan ja kohtapuolin ihmisiä alkoikin saapua toisesta rakennuksesta tanssipaikalle. He olivat ruokailemassa alkuillasta ja nyt olisi loppubileiden vuoro. Soitin sisääntulomusiikkina Ed Sheeranin ”Shape of Youn” ja Sami Saaren ”Ainutkertaisen”. Tunnelma oli valmiiksi jo korkealla ja siitä oli helppoa jatkaa. Ihmiset tulivat heti tanssimaan ja bailaamaan. Soitin vanhoja ja tulevia klassikoita sekä esittelin apukuskini turvamiehenäni 🙂 Kyseinen heppu oli siis tuttu naama monille juhlavieraille. Ekan setin jälkeen otin happea ja juttelin keikan tilaajien kanssa. Myös pari juhlavierasta tuli vaihtamaan muutaman sanan. Yksi pariskunta oli tullut Imatralta saakka!

Toisessa setissä tahti kiihtyi entuudestaan ja oli kyllä todella hauska meininki. Olin tehnyt yhden keikan aiemminkin tässä paikassa ja silloinkin oli loistoboogie. Muistin muutaman henkilön kasvoilta ja fiilistelin mukavaa tunnelmaa.

Loppuun vedettiin kaasu pohjassa mutta yksi ärsyttävä juttu sattui. Kitarani ohuin kieli nimittäin lähti purkautumaan kesken biisin. Ihmettelin että miksi keppi on niin epävireessä yhtäkkiä. Jostain syystä olen saanut käsiini viallisia Martin Retro-kieliä, joissa aina ohut e-kieli lähtee purkautumaan tallan päästä. No, onneksi tässä hommassa se on vähäpätöisin kuudesta vaihtoehdosta. Olen soittanut kitaraa reilut parikymmentä vuotta ja ensimmäistä kertaa on tullut tällainen ongelma eteen. Uskoisin että kyse on valmistusvirheestä. Keikan jälkeen tunnelma oli kuitenkin mahtava ja fiilis katossa. Suhteellisen nopeasti kasasin kamat ja apukuskin autoon ja lähdimme suhaamaan Helsinkiä kohti. Kello oli jo aika paljon ja vaikka olisi ollut nastaa jäädä bilettämään niin seuraavan päivän velvollisuudet painoivat sen verran takaraivossa että oli pakko lähteä. Ensi viikolla jälleen tunnelmia ja tarinointia trubaduurin keikoista, pysykää kanavalla, suomen suosituimmalla ja uljaimmalla blogilla!