Trubaduuri Hämeenlinnassa

Trubaduuri Hämeenlinnassa on kertomus trubaduuri Vihtori Maijasen keikasta Hämeenlinnassa kesällä 2020. Kyseessä oli isot polttarijuhlat ja sain kunnian toimia illan viihdyttäjänä. Yleensä polttarikeikat ovat omalta osaltani lyhyitä keskipäivän vetoja mutta tässä tapauksessa oli käynnissä päivä 2 ja vedin niinsanotusti kokoillan keikan. Polttariväki oli jo kolmenkympin paremmalla puolella ja taisi olla niin että ihmiset olivat tulleet eripuolelta suomea, osa ainakin Jyväskylästä. Saavuin paikalle alkuillasta ja huomioin että meininki oli kohdillaan jo valmiiksi. Keli oli mitä parhain ja sovimme että soitan ainakin ensimmäisen setin ulkona terassin tuntumassa. Aloitettiin yhteislaululla ja fiilis oli selkeästi sellainen että balladit jätettiin vähemmälle. Porukka oli valmiina bailaamaan ja sitä totisesti tehtiin tällä keikalla. Soittelin paljon suomipoppia ja muutamia ulkolaisia ralleja. Shotteja oli tarjolla ja niitä myös vedettiin 🙂 Tunnelma oli todella kiva ja tuntui että ihmiset tykkäsivät musasta. Tunnin setin jälkeen jäin pienelle hengähdystauolle. Juttelin erään herran kanssa jolla oli Alexander Mogilnyn pelipaita päällä ja aiheen varmaan arvaattekin. Koska kesäilta oli edelleen lämmin, päätimme yhteistuumin että toinen osuus tapahtuisi myös ulkona.

Tauon jälkeen tahtia kiristettiin vielä ja bilemusa upposi juhlaväkeen. Tunnelma oli karnevaalimainen ja toisen setin puolivälin tienoolla viereisistä juhlatiloista alkoi valumaan porukkaa terassille. Osa uusista vieraista kiipesi kirjaimellisesti aidan yli. Epäröin hieman oliko se hyvä juttu kun huomasin että porukan väkiluku tuplaantui hetkessä. Joku taisi ottaa herneenkin nenään ja lähteä sisätiloihin karkuun. Onneksi käytös oli kuitenkin kaikilla hyvää ja meno senkuin kasvoi. Syy siihen miksi porukkaa tuli niin paljon oli se että joku tunsi jonkun ja siitä se sitten lähti eskaloitumaan 🙂 Uusi porukka oli todella hyvissä meiningeissä ja juhlatuulella. Lopussa tilannekatsaus oli seuraavanlainen:

Keikka loppui siis iloisissa tunnelmissa ja kasailin hyvissä fiiliksissä kamat autoon. Palaute oli hyvää ja jäin hetkeksi katselemaan juuri alkanutta saappaanheiton tärkeää finaalia… Kotimatka oli lyhyt, valoisa ja mukava ja sihautin pari santtua auki kun pääsin sohvalle. Pysykää kanavalla, suomen suurimmalla blogilla, ensi viikolla jälleen luvassa tarinointia trubaduurin keikkamatkoilta. Ciao!