Trubaduuri Pukkilassa

Trubaduuri Pukkilassa on kertomus trubaduuri Vihtori Maijasen keikasta ravintola Kohisevassa Pukkilassa vappuaattona 2018. Kohiseva on keikkapaikoista parhain mitä muusikko voi kuvitella. Mukavat soittoajat, kiva henkilökunta, loistava ruoka, poikkeuksellisen loistava yleisö ja tunnelmallinen atmosfääri tekevät tästä ravintolahelmestä muusikon unelman. Minulla oli kunnia saada soittaa keikka kohisevassa vappuaattona ja matkustin ilolla taas Pukkilaan. Aiemmat keikat olin tehnyt siellä pikkujouluaikaan ja reitti tuntuikin ihan erilaiselta valoisalla. Saavuin paikalle ennen kuin ihmisiä oli juurikaan paikalla ja kasasin tuttuun nurkkaan kamppeet. Juttelin paikan pitäjän kanssa ja sovittiin raamit illan agendalle. Puoli kahdeksan maissa kipusin lavalle ja yleisöä oli saapunut jo mukavasti, lähes kaikkiin pöytiin. Soittelin hyviä biisejä ja yleisö osoitti suosiotaan biisien jälkeen, niinkuin Kohisevassa on tapana 🙂 Ensimmäinen setti oli suurinpiirtein kolmen vartin pituinen ja kipitin tauolle haukkaamaan happea. Tunnelma oli rento ja asiallinen, tuntui että porukka nautti ruuasta ja tunnelmasta. 

Tauon jälkeen lisäsin hieman tempoa ja naputtelin edelleen lempibiisejäni, höystettynä muutamalla toivebiisillä. Porukkaa tuli lisää paikalle ja kaikki pöydät olivat tässä vaiheessa varattuina. Itseasiassa erään rakkaan nuoruudenystäväni vanhemmat paukkasivat paikalle ja heitä oli mukava nähdä. Olinkin itseasiassa odottanut heidän kohtaamistaan koska tiesin heidän asuvan Pukkilassa. He toivoivat pari biisiäkin ja ne sattuivat olemaan ohjelmistossani. Toisen setin aikana meininki alkoi yltymään aika mukavaksi ja taisin soittaa jo muutaman rock n´roll numeronkin lopussa. Livahdin taas tauolle ja sain kokilta huikean hyvää possun niskaa ja lisukkeita. Suussasulavaa 🙂

Viimeinen setti käynnistyi ja ihmiset olivat mielestäni erinomaisella tuulella, joskin vielä istumassa pöydissään. Jotenkin aisti että tähdet ovat kohdillaan pukkilan illassa. Tällä keikalla ei kaikki tulleet tanssimaan mutta siitä huolimatta fiilis oli kyllä katossa. Viimeisien kipaleiden tienoolla näkymä oli seuraavanlainen:

Videolla näkyvä erittäin kannustava herrasmies jätti lähtemättömän jälkensä ja hehkutimme yhdessä Kohisevan erinomaisuutta keikan jälkeen. Keikka oli onnistunut ja sain hyvää feedbackia ihmisiltä. Juttelin vielä tovin omistajan kanssa ja taisimme juoda siinä pienet alkoholittomat drinksutkin. Kasasin kamat autoon ja rullasin kotia päin. Pysykää kanavalla, suomen suurimmalla blogilla, esni viikkoon!