Trubaduuri Kouvolassa

Trubaduuri Kouvolassa on kertomus trubaduuri Vihtori Maijasen keikasta Kouvolassa loppukesästä 2019. Kyseessä oli valmistujaisjuhlat ja sain kunnian olla esiintyjänä näissä kekkereissä. Tilana oli minulle entuudestaan tuntematon Kouvolan kylän VPK. Lisäksi täytyy mainita että Kouvola keikkapaikkana ei ole minulle ollut mitenkään yleinen, ihan muutama keikka on tullut siellä vedettyä seitsemän vuoden trubaduuriuran aikana. Saavuin paikalle puolisen tuntia ennen showtimea ja kasasin kamat lavalle. Huomasin että juhlatila on iso sali ja porukkaa oli erittäin paljon. Jengi oli hyvässä vauhdissa jo ysin aikaan. Ikäjakauma oli leveä. Olin harjoitellut tälle keikalle kaksi erityistoivetta: Juha Tapion “Sinun vuorosi loistaa” sekä Bon Jovin “It´s my lifen”. Molemmat oli minulle entuudestaan tuttuja ralleja mutta en niitä toisiaan ollut koskaan aiemmin soittanut. Juha Tapion biisit kiinnostaa aina, siinä on kova sälli tekemään lauluja. Itseasiassa vielä Elton Johnin “Your song” oli toivelistalla ja sattumalta se oli toiveena myös muutamassa muussa juhlassa syksyn aikana joten sain ikäänkuin kaksi kärpästä yhdellä iskulla kun treenasin sen. Aivan upea biisi tämäkin! 

Keikka oli pakko aloittaa Tuure Kilpeläisen “Autiosaari”-veisulla, onhan Tuure Kouvostoliitosta lähtöisin. Porukka arvatenkin lähti messiin yhteislauluun ja ilta sai hyvän startin. Soittelin menomusaa alusta lähtien ja jätin slovarit pois lähestulkoon kokonaan, poislukien Your songin. Ihmiset tulivat tanssimaan mukavasti vaikka osa porukasta istuikin koko illan pöydissä tai hengaili pihalla. Keli oli aivan järkyttävän kuuma ja olinkin täydessä soijassa koko illan! Parhaimmillaan saatiin aikaan rokkaavat tanssiringit ja aikamoisen kova meno oli VPK:n parketilla. Soitin lopussa toivebiisit ja juhlakalu taisi tykätä versioista. Selkeä encore tuli:

Tunnelma oli katossa ja vetäisin vielä pari rokettirollia loppuun. Keikan jälkeen kauluspaidassani ei varmasti ollut yhtään kuivaa pellavasäiettä, sen verran hikinen ilta oli itsellä. Kiitin isäntäväkeä ja roudailin kamat autoon. Kotimatkalla sain kokea aivan mielettömän mopojengin, ainakin SATA Honda Monkeyta/PV Suzukia( tai mitä ne nyt nykyään onkaan)tuli vastaan ja meteli oli korviahuumaava 🙂 Kunnon viikonloppucruisingit menossa Kouvolassa!! Pysykää kanavalla, suomen luetuimmalla blogilla, ensi viikkoon!