Trubaduuri Hämeenlinnassa

Trubaduuri Hämeenlinnassa on kertomus trubaduuri Vihtori Maijasen keikasta Hämeenlinnassa keväällä 2018. Tarkemmin ottaen juhlat pidettiin Kielorannan upeissa tiloissa ja paikalla oli parisenkymmentä ihmistä. Paikka oli tuttu jo parin kesän takaa. Keikan tilasi henkilö jonka juhlissa olin ollut pari kertaa aiemmin esiintymässä. Tällä kertaa sain ottaa osaa hänen työpaikkansa yritysjuhliin. Tie keikkapaikalle oli erittäin huonossa kunnossa talven jäljiltä ja meinasin pariinkin otteeseen jäädä jumiin mutavelliin. Auton pohja kolisi vähän väliä mutta eteenpäin oli päästävä. Loppujen lopuksi saavuin paikalle ja kasailin kamppeet ison salin nurkkaan. Aloitimme yhteislaululla pöydän ääressä ilman äänentoistoja ja jo tässä vaiheessa oli selvää että porukka todellakin oli messissä! Illasta tulikin erittäin mukava, menevä ja tuntui että ihmiset viihtyivät hyvin. Vähäisen väkimäärän takia olin pystyttänyt vain yhden kaiuttimen ja sillä pärjättiin hyvin. Keikan jälkeen eräs nainen tulikin itseasiassa kehumaan Bosen L1 äänentoistojärjestelmää joka oli hänen pojallaan käytössä. Eilen kävinkin kokeilemassa kyseistä laitetta vantaan F-musiikissa ja hyvältähän se kuulosti. Joskus omat kamani ovat vähän isot pieniin juhliin ja näillä näkymin täytyy hankkia Bosen torni olohuonekeikkoja varten. 

Soitin ensimmäisessä setissä reilun nipun biisejä ja setti venyi yli tunnin mittaiseksi. Vieraat tulivat tanssimaan ja toivebiisejäkin tuli joku pyytämään. Meininki oli rennon riehakas ja tiistai-illaksi kyllä aivan huikea! Tauolla näpyttelin kännykkääni ja mietin mitä soittaisin toisessa setissä. Ohjelmistoni alkaa olla ihan siedettävän laaja mutta silti parannettavaa on paljon. Hyviä suomi-menobiisejä ei koskaan olla liikaa. Lisäksi puutteita on selkeästi lattaripuolella ja englanninkielisessä tuoreemmassa musassa. Haastetta tuo joskus myös se että uudet hitit sisältää usein räppäämistä joka ei aina ole se helpoin rasti trubaduurille. Tällä hetkellä opettelen Elastisen ”Supervoimii”- biisiä ja siiä on kyllä aika paljon lauluakin onneksi mukana.

Toisessa setissä jatkettiin tansseja ja loppukimaran aikaan kaikki taisivat olla tanssilattialla. Juhlat sujuivat hienosti ja lähdin hyvillä mielin kasaamaan kamoja autoon- toki selvitettävänä oli vielä reitti kotiin…Ihan hyvin pääsin kuitenkin takaisin isommille teille ja ajelin rauhallisesti Helsinkiin. Pysykää kanavalla, suomen suurimmalla ja kalleimmalla blogilla, ensi viikkoon!