Trubaduuri Kuopiossa

Trubaduuri Kuopiossa on kertomus trubaduuri Vihtori Maijasen keikasta Kuopiossa kesällä 2019. Tilaisuus oli 20v hääpäivän juhlistus jossa minulla oli kunniana olla muusikkona. Keikka sovittiin hyvissä ajoin viime talvena ja vähän pitemmän ajomatkan takia jäin yöksi Kuopioon. Yleensä esiimtymiseni ovat sen verran lähellä Helsinkiä että ajelen kotiin vaikka menisi myöhempäänkin. Tällä kertaa ystävällinen tilaajapariskunta oli buukannut minulle hotellihuoneen Sawo Housesta jossa viihdyin erinomaisesti. Nukuin aamulla kymmeneen asti, harvinaista herkkua perheenisälle 🙂 Lähdin ajelemaan Kuopioon iltapäivällä ja google maps kertoi ajoajaksi nelisen tuntia. Parin stopin taktiikalla olin hotellilla kahdeksan aikaan illalla. Suuntasin siitä keikkapaikalle Koivumäen kartanoon ja kasailinkin nopeasti keikkakamat pystyyn ja jäin odottelemaan aloitusta. Porukka oli eri tilassa istumassa ja pääsin salakavalasti asemiin. Bileet pantiin heti käyntiin juhlapariskunnan johdolla ja tällä keikalla ei liikaa pöydissä istuskeltu. Ensimmäinen setti oli kolmen vartin mittainen ja se tanssittiin hyvällä energialla alusta loppuun. Soittelin tilaajien toivebiisejä ja muutaman oman valinnan. Porukka oli keski-ikäistä ja mm. Elvis ja Hurriganes upposi “yllättäen” jengiin. Juha Tapion TSNEH-laulettiin kimpassa. Setin jälkeen pidin lyhyen tauon ja valmistauduin toiseen, vähän pidempään rykäisyyn.

Tauolta palatessani ei tarvinnut ihmeitä tehdä että juhlakansa tuli takaisin tanssilattialle! Tuntui että minkä tahansa toivebiisin soitti niin aina porukka oli innoissaan. Ihmiset selkeästi halusivat pitää hauskaa yhdessä ja se on tietenkin paras mahdollinen tilanne trubaduurille. Mahtavaa että saan olla mukana tällaisissa tilaisuuksissa. Toinen setti eteni pitkälti samalla kaavalla kuin ensimmäinenkin ja olin aivan yltäpäältä hiessä keikan jälkeen. Lopussa meno näytti tältä:

Sain paljon kannustavaa palautetta ja fiilis oli tietenkin katossa. Juhlaporukkaa tuli hakemaan bussikuljetus 10min. keikan loppumisen jälkeen eli juhlien suunnittelukomitea oli kyllä valioluokkaa 🙂 Kasailin rauhassa kamppeet autoon ja painelin kohti hotellia. Matkalla huomasin 24h S-marketin ja kävin ostamassa vähän yöeväitä. Aamulla nukuin pitkään ja aloin suunnitella seuraavan päivän hääkeikkaa Sastamalassa. Kilsoja tuli tänä viikoloppuna kiitettävästi reitillä Helsinki-Kuopio-Sastamala-Helsinki. Ennen hääkeikkaa poikkesin Tampereelle syömään, juuri samaan aikaan kun Rammstein oli kaupungissa. Vähän erinäköistä vaatetusta kuin Helsingin Flow-festivaaleilla samaan aikaan 🙂 Pysykää kanavalla, suomen trubaduureimmalla blogilla, ensi viikkoon!