Trubaduuri Hauholla

Trubaduuri Hauholla on kertomus trubaduuri Vihtori Maijasen keikasta Hauholla alkuvuodesta 2019. Kyseessä oli illanvietto erään porukan kesken ja minut oli tilattu paikalle viihdyttämään lauantai-iltana.
Saavuin paikalle noin tuntia ennen showtimea ja ehdin tehdä vähän enemmän soundcheckiä mitä yleensä. Lisäksi porukka oli toisessa rakennuksessa syömässä ja pikkaisen aikatauluista myöhässä joten aikaa oli oikeastaan ruhtinaalisesti. Virittelin erityisesti kitarasaundia joka oli ollut hieman hakusessa kun hankin loppuvuodesta uuden kitaran. Uusi akustinen skeba vaatii aikaa että ääniominaisuudet pääsevät oikeuksiinsa, toisin sanoen kitara pitää ”soittaa auki” että siitä saa parhaan äänen ulos. Pari kuukautta uutta kitaraa soittaneena tuntuu että saundi on paljon parempi kuin alussa. Toivottavasti kehitys jatkuu.  Olen ollut erittäin tyytyväinen skebaan, soitettavuus on täysi kymppi ja ulkonäkökin kohdillaan 🙂 

Sain ruuvattua saundit kohdilleen ja porukkaa alkoi valumaan juhlasaliin. Aloitin tällä kertaa Sami Saaren tunnetuksi tekemällä kappaleella ”Ainutkertainen”. Kappaleen on tehnyt Timo Kiiskinen joka palkittiin juuri vuoden biisistä( Lauri Tähkä- Mä en pelkää). Huikea seppä tuo Timo. Olen tavannut herran pari kertaa ja jopa soitellut kitaraa hänen kanssaan, toivottavasti se toistuu joskus. Kävin itseasiassa myös parisen vuotta sitten katsomassa hänen keikkaansa manalan lauluntekijäklubilla ja katalogia kyllä äijällä riittää. Ei mikään aloittelija kyseessä…Suosittelen tutustumaan jos et ole sitä jo tehnyt. Ainutkertainen sujui hyvin ja jatkoin tanssimusalla koska porukka oli aivan liekeissä alusta asti. Soitin yhden pitkän setin tällä kertaa ja veikkaan että kesto oli 90 minuutin paikkeilla. Ainakin Antti Tuiskua, Jukka Poikaa, Tuure Kilpeläistä, Anssi Kelaa, Ed Sheerania, AVICIIta, J.Karjalaista ja JVG:ta tuli soitettua. Ihmiset jaksoivat bailata ja tanssia koko illan ja heillä näytti olevan todella hauskaa. Lopussa meininki oli huikea ja pari encoreakin vaadittiin.

Keikan jälkeen juttelin tilaajan kanssa ja kasailin kamppeet autoon. Keikka poiki myös esiintymisen Kuopiossa asti, pääsen ensimmäistä kertaa sinne keikalle ensi elokuussa! Ajelin kotiin kevyessä lumisateessa ja painuin ansaitusti pehkuihin kahden maissa. Pysykää kanavalla, suomen mahtipontisimmalla blogilla, ensi viikolla jälleen luvassa tarinointia trubaduurin keikoilta!