Trubaduuri Nurmijärvellä

Trubaduuri Nurmijärvellä on kertomus trubaduuri Vihtori Maijasen keikasta Nurmijärvellä kesällä 2018. Kyseessä oli synttärikeikka ja tiedossa reippaat kinkerit jossa osallistujia oli kymmenisen henkeä. Keikan tilaaja mietti hieman tilausvaiheessa olisiko yksi vai kaksi settiä hyvä määrä musaa ja onneksi päätyikin kahteen settiin. Se antaa kuitenkin paljon pelivaraa. Saavuin paikalle asuinalueelle mistä tuli mieleen jotenkin legendaarinen tv-sarja ”Desperate housewifes”. Kauniita omakotitaloja idyllisellä, geologisesti tasaisella alueella ja täydellisiä nurmikkoja joka puolella. Alue näytti erittäin tuoreelta tapaukselta ja isäntäväki kertoikin muuttaneensa pari viikkoa aiemmin uuteen kotiinsa. Päivänsankari otti minut vastaan ja sovimme pienen miettimisen jälkeen että soitan ensimmäisen setin ulkona terassilla. Keli oli lämmin mutta tuulta oli sen verran että oli hieman epävarmaa tarkeneeko porukka. Hyvin tarkeni ja soitin alun yhteislaulujen jälkeen hyvää ja leppoisaa, pääosin kotimaista musaa ja vieraat mielestäni viihtyivät mukavasti. Aurinko paistoi alkuosan settiä mutta painui puiden taa suunnilleen kymmenennen biisin jälkeen. Vieraat olivat aloittaneet kinkerit muutamaa tuntia aiemmin ja jengit alkoivat olemaan niinsanotusti juhlatuulella.

Setin jälkeen sovimme että toinen pläjäys biisejä tulisi olohuoneessa sisätiloissa. Siirsin toisen kaiuttimen olohuoneen nurkkaan ja melko lyhyen tauon jälkeen aloitinkin jo soittamaan. Meiniki alkoi pikkuhiljaa lämpenemään oikein kunnolla ja pieni mutta tiivis juhlaväki jorasi hyvällä tanssikondiksella koko tunnin! Soitin edelleen pääosin kotimaisia hittibiisejä laidasta laitaan ja yritin pysytellä nopeatempoisten tanssikappaleiden parissa. Lopussa tilanne näytti tältä:

Naapuritkin käväisivät toisen setin aikana paikalla ja hauskaa oli koko porukalla. Miehiä en tosin saanut yhtä mukavaa poikkeusta lukuunottamatta tanssimaan mutta sehän ei liene mikään yllätys 🙂 Keikan jälkeen kasasin kamppeet nippuun ja jäin hetkeksi höpöttelemään bilekansan kanssa. Ihmiset olivat hyvällä tuulella ja oma mieli myös korkealla. Sain kuulla eräältä kaverilta että Zen Cafen kipale ”todella kaunis” kertoo keskioluesta!! Otimme muutamat keikkakuvat ja lähdin köröttelemään kohti kolmostietä. Keikka loppui myös ihmisten aikaan joten pääsin ajoissa pehkuihinkin tältä keikalta. Pysykää kanavalla, suomen kalleimmalla ja säkenoivimmällä blogilla, ensi viikolla tunnelmia hääkeikalta jossa meni oikein aikaiseen!