Trubaduuri Häihin

 Olen saanut tehdä paljon keikkoja trubaduurina erilaisissa häissä. Tykkään soittaa menevää musiikkia ja saada ihmiset tanssimaan ja laulamaan mukana. Voin myös soittaa rauhallisempaa taustamusiikkia esimerkiksi ruokailun aikana. Tavoitteenani on saada aikaan riehakas tunnelma viimeistään loppuillasta.

Osaltani hääkeikat alkavat yleensä hääparin valitsemalla häävalssilla tai modernimmalla häätanssilla, joka on hyvä, ja nykyisin myös varsin yleinen vaihtoehto. Häätanssin jälkeen soitan yleensä muutamia vanhemmalle väelle suunnattuja kappaleita tai siirryn suoraan menevämpään musiikkiin. Kaikki häät ovat kuitenkin omanlaisensa, ja otan huomioon hääparin toiveet keikan valmistelussa. Olen huomannut että häätanssin jälkeiset valssit yhdistävät hauskalla tavalla sukupolvia: kaikki viihtyvät tanssilattialla, kukin omista syistään. Usein vanhemmat juhlavieraat suorastaan ryntäävät lavalle kun soitan esimerkiksi Akselin ja Elinan häävalssin tai Olavi Virran kultaisen nuoruuden. Nuoremmalle sukupolvelle se on ehkä eri tavalla hauska juttu. Suosittelenkin kaikille hääpareille muutamaa valssia häätanssin perään. Valssien jälkeen siirryn jouhevasti modernimpaan tanssimusiikkiin ja saan porukan takuuvarmasti tanssimaan myös valssien jälkeen. 

Tavallisesti häissä tulee soitettua kaksi n. tunnin mittaista settiä tai kolme hieman lyhyempää. Settien pituudet ovat sovittavissa. Jos livemusiikki alkaa esimerkiksi jo klo 18 aikoihin, kolme settiä on hyvä valinta. Settieni välissä voi hyvin vetää muita ohjelmanumeroita kuten hääkimpun tai sukkanauhan heiton. Toteutan mielelläni toivekappaleita. Ohjelmistoni kasvaa koko ajan, ja sieltä voi valita suoraan lauluja. Voit myös toivoa listan ulkopuolelta muutaman kappaleen, tarvitsen vain tiedon niistä etukäteen.

Trubaduurin valinta pieniin ja keskisuuriin häihin on hyvä valinta monessa suhteessa. Tuon keikoille mukanani kompaktin, huipputasoisen äänentoistolaitteiston, ja äänenvoimakkuus saadaan säädettyä sopivaksi. Myös tilantarve on pieni. Kokonaisen bändin buukkausta kannattaa harkita, jos väkimäärä menee reilusti yli sadan hengen. Jos olet aikeissa tehdä buukkauksen, kannattaa päivä varata mahdollisimman ajoissa, olen lähes vuoden jokaisena lauantaina keikalla. Hääkeikkojen hinnat vaihtelevat hieman vuodenajan ja sijainnin mukaan. Saat hinnan tietoosi muutamassa tunnissa kun lähetät tarjouspyynnön.

OTA YHTEYTTÄ!

Muutamia eniten toivottuja häätansseja/valsseja:

Anne Mattilan ”Maijan ja Jannen häävalssi”
Akselin ja Elinan häävalssi
Janne Raappanan ”Kaksi onnellista”
Nopsajalka ”Lupaan olla”
J.Karjalaisen ”Sydänlupaus”
Jarkko Martikaisen ”Valssi tanssitaidottomille”
Paula Vesalan ”Miten ja miksi”

Ben E. Kingin ”Stand by me”
Reijo Kallion ”Suvivalssi”

Elton Johnin ”Can you feel the love tonight”
Elvis Presleyn ”Cant help falling in love”

Trubaduuri häihin