Trubaduuri Tampereella

Trubaduuri Tampereella on kertomus trubaduuri Vihtori Maijasen keikasta Tampereella syksyllä 2017. Keikka oli Pirkkahallissa alihankintamessujen yhteydessä. Sama firma joka tilasi keikan olisi tilannut jo kesäjuhliin minut esiintymään mutta silloin talon sisältä löytyikin bändi. Nyt keikka toteutui ja ajelin hyvissä ajoin Tampereelle. Pirkkahallissa en aiemmin ollut käynytkään ja varasin vähän lisäaikaa roudaussäätöä varten. Loppujen lopuksi sain auton hyvään paikkaan parkkiin ja suhteellisen vähällä kantamisella kamat pystyyn halliin. Klo 17 messuvieraat poistuivat paikalta ja tilaisuus alkoi. Kyseessä oli tavallaan yksityistilaisuus, mutta muutama muukin firma taisi olla vielä paikalla viiden jälkeen. 

Alkuun soitin muutaman biisin lämmittelynä ja sen jälkeen vuorossa oli pari puhetta ja erään työntekijän palkitseminen. Huomasin että puhujilla oli oma äänentoistojärjestelmä, mikä oli loistojuttu! Headset mikit ja Genelecin kaiuttimet, toimivaa! Vieraita oli paikalla nelisenkymmentä joten äänenvoimakkudet olivat maltillisia sekä puhujilla että itselläni. Puheiden jälkeen tarjolla oli pientä purtavaa ja trubaduurimusiikkia 🙂 Soitin omia lempibiisejäni ja tunnelma oli erittäin rento. Useiden biisien jälkeen sain jopa aplodeja, jotka eivät ole itsestäänselvyys tällaisilla iltapäiväkeikoilla. Jotkut muusikot saattavat suhtautua nihkeästikin yrityskeikkoihin mutta itseäni se ei häiritse että ihmiset keskittyvät muuhunkin kuin itse esiintyjään. On mukavaa soittaa hyviä biisejä ja luoda tunnelmaa. Toki minulla on trubaduurikeikkoja takana vasta viitisen vuotta, eli alkuinnostus on päällä vielä! 🙂 Yksi vieras kävi biisin välissä moikkaamassa ja kiittämässä, hän oli puolisoineen ollut kesällä eräällä synttärikeikalla missä oli trubaduurina 🙂

Soitin Antti Tuiskun ja Erinin yhteisbiisin “Aamukuuteen”- ja totesin omasta versiostani puuttuvan jotenkin dynamiikkaa, täytyy ottaa biisi uudestaan tarkempaan käsittelyyn. Jotain suurempaa vaihtelua säkeiden ja kertsin välille pitää saada. Muuten menin aika peruslinjoilla, soitin Ed Sheerania, Egotrippiä, Beatlesia, Haloo Helsinkiä, Olavi Uusivirtaa jne. Soitin yhteen pötköön varmaankin sellaiset puolitoista tuntia. Juuri sopiva hyvä setti. Seiskalta loppui tilaisuus ja kasasin ripeästi kamat hallin läpi autolle ja nappasin vähän suolaisia tarjoiluja ennen kotimatkaa. Lähtiessäni oli vielä valoisaa mutta Valkeakosken kohdalla alkoi jo hämärtää. Keikasta jäi oikein hyvä maku ja tuntui että tilaaja oli tyytyväinen. Pysykää kanavalla, suomen suosituimmalla blogilla! Ensi viikolla raportteja hääkeikalta Kangasalalta.