Trubaduuri Helsingissä

Trubaduuri Helsingissä on kertomus trubaduuri Vihtori Maijasen keikasta Helsingissä pikkujouluaikaan 2018. Pikkujoulut on tietysti trubaduurille tärkeä aika vuodesta kun häämöttävä alkuvuosi on yleensä keikkarintamalla rauhallisempaa. Varmaan moni muusikko pitääkin vuosilomiaan alkuvuodesta ja niin on tullut itsekin tehtyä. Pikkujouluaikaan painetaan selkä vääränä keikkaa ja joulun tullen alkaa helpottaa.

Tällä kertaa kyseessä oli erään firman kekkerit Lauttasaaressa. Juhlatila oli entuudestaan tuntematon ja ajoinkin aluksi väärään pihaan kunnes löysin oikeaan osoitteeseen. Paikalla oli parikymmentä juhlijaa ja kasasin yhden kaiuttimen salin nurkkaan. Olimme sopineet tilaajan kanssa parista setistä ja ensimmäinen setti oli rentoa, kevyttä fiilistelyä. Tunnelma oli jo valmiiksi erinomainen ja minun oli helppo hypätä ”stagelle”viihdyttämään. Lauloimme alkuun yhteislaulun ja vedin perään hyviä kotimaisia kipaleita. Ensimmäisen setin lopussa tapahtui jotain maagista. Yksi juhlavieras otti nokkahuilun esiin ja lurautti alkusävelet Celine Dionin ”My heart will go on”-kappaleesta. Porukalla oli tietenkin hauskaa ja jäin tauolla miettimään asiaa. Palauttelin kappaletta mieleeni ja yläasteen musiikinopettajani ääni kuului korvissani 🙂 Terkkuja vaan Heikille jos luet tätä 😉 Kyseessä on oman sukupolveni eeppisin kappale, tietysti Titanic-elokuvan tunnusbiisi. Aloitinkin toisen setin huilistin kanssa ja vedimme koko porukan voimin kappaleen ja kyllä toimi kybällä 🙂 Siitä oli hyvä jatkaa toiseen settiin, jota varten siirsimme pöytiä isomman tanssilattian aikaansaamiseksi. Naputtelin hyviä menobiisejä ja porukka tuli tanssimaan. Yhdessä vaiheessa tilanne muistutti jo karaokea kun yhtäkkiä pari äijää oli laulamassa J.Karjalaista vieressäni. Sain innokkaat heput häädettyä tanssilattialle ja jatkoimme reipasta menoa ja porukka alkoi olemaan aika hyvällä tuulella. Lopussa meno oli melko spastista:

Soitin vielä encorena pari biisiä ja fiilikset oli korkealla. Sain hyvää palautetta ja kasailin hyvissä buugeissa kamppeet autoon. Kun ängin tavaroitani takaluukkuun huomasin viereisestä ravintolasta kuuluvan jytkettä ja siellä taisi olla myös pikkujoulut menossa. Kävin kuikuilemassa ihan lasin takana mutta en nähnyt stagelle asti. Ihan kun Eini olisi ollut esiintymässä siellä, mutta en ole ihan varma. Jokatapauksessa ajelin S-marketin kautta himaan ja painuin pehkuihin. Pysykää kanavalla, suomen jouluisimmalla blogilla, ensi viikolla jälleen tarinointia keikoilta, tarkemmin ottaen Amerikka-teemabileistä!