Trubaduuri Klaukkala

Trubaduuri Klaukkala on kertomus trubaduuri Vihtori Maijasen keikasta Klaukkalassa joulukuussa 2016. Kyseessä oli neljäkymppiset jotka pidettiin omakotitalossa. Ajelin paikalle yhdeksän aikoihin illalla ja isäntäväki näytti nurkkauksen mihin aloin kasailemaan äänikamoja. Porukkaa oli paikalla suunnilleen kolmisenkymmentä henkeä ja tunnelma jo valmiiksi korkealla. Asunto oli todella hieno ja kivasti koristeltu juhlavaloineen. Esitin alkuun Haloo Helsingin ”Maailman toisella puolen”- kappaleen, joka oli omistettu juhlien nuorimmaiselle. Se meni kivasti ja tuntui että illasta tulisi loistava. Niin tapahtuikin, ainakin jos minulta kysyy 🙂 Lauloimme alkuun muutaman yhteislaulun jonka jälkeen siirsimme edessäni olleet pystypöydät sivummalle. Ihmiset tulivat tanssimaan ja tunnelma oli mielestäni vapautunut. Juhlaväki oli luonnollisesti neljänkympin kieppeillä olevaa kansaa ja biisivalintoja miettiessäni yritin muistella sopivia ralleja. Tauolla juttelin ihmisten kanssa kaikesta maan ja taivaan välillä ja oikeastaan unohdin suunnitella toisen setin rakenteen.

Tauon jälkeen meno alkoi yltymään aika hurjaksi. Soitin parhaita menobiisejä mitä tuli mieleeni ja jengit bogosivat. Joku kehoitti laittamaan volumea kovemmallekin 🙂 Tällaiset keikat ovat mahtavia, ei tarvitse olla iso tila eikä iso porukka että saa hyvän juhlatunnelman aikaan. Mieleenpainuvia hetkiä trubaduurille.

Keikan jälkeen oli fiilis itsellä katossa ja sain runsaasti hyvää palautetta monilta vierailta. Varsinkin Anssi kelan 1972 kajahti siihen malliin että tuntui että katto sinkoaa taivaalle. Keikka oli todella kiireisen marras-joulukuun viimeinen ennen joululomaa ja tuntui että olo oli paras mahdollinen. Joulukuussa taisi olla yli kymmenen keikkaa mikä on varmasti ennätys minulle. Ajelinkin hyvissä fiiliksissä kotiinpäin kevyessä lumisateessa ja sihautin kotona pari keskiolutta auki ja katselin lätkätuloksia. 

Meneillään oleva alkuvuosi on myös lupaava, tammikuussa on kymmenen keikkaa kalenterissa ja lisää tulee koko ajan. Varsinkin hääkeikkoja on tullut kalenteriin mukavalla tahdilla. Ensi lauantaina on luvassa tuplakeikka, alkuun 70-vuotiskekkerit päivällä ja illalla viisikympiset. Molemmat keikat ovat Helsingin keskustassa joten siirtymisiin ei kulu tällä kertaa aikaa. Paula Koivuniemen Aikuinen nainen on treenilautasella, säestin jo sattumalta viime viikonloppuna kyseisen kappaleen. Lyriikat vielä haltuun ja estradille. Pysykää kanavalla, suomen suosituimalla blogilla, ensi viikkoon!