Trubaduuri Nurmijärvellä

Trubaduuri Nurmijärvellä on kertomus trubaduuri Vihtori Maijasen keikasta Nurmijärvellä syksyllä 2018. Kyseessä oli erään herrasmiehen 40-v synttärit ja minulla oli kunnia saada toimia illan muusikkona. Olin ollut aiemmin muutaman kerran saman kaveriporukan juhlissa esiintymässä ja meno oli aina ollut aikamoista! Juhlat järjestettiin vauhtifarmilla joka osoittautui todella hienoksi bilepaikaksi. Henkilökunta oli ystävällistä & avuliasta ja tila oli optimaalinen trubaduurin näkökulmasta. Soitin alkuun yhteislaulun ja porukka lähti hyvin mukaan. Tanssit saatiin heti käyntiin ja soitin loppujen lopuksi yli kaksi tuntia tanssimusaa. Keikka oli menneen viikon kuudes joten trubaduuri ei ainakaan ollut ruosteessa 🙂 Ensimmäisessä setissä soitin paljon reggaerytmejä eli Jukka Poikaa ja muita alkuillan tanssibiisejä ja tunnelma oli mielestäni kohdillaan. Tauolla pääsin istahtamaan ja mietin toisen setin rakennetta. Kappaleita on sen verran ohjelmistossa nykyään että kaksi tuntia löytyy hyvää bilemusaa mutta itseasiassa viime kuukausina olen ehtinyt ottaa uutta musaa haltuun vähän normaalia vähemmän. Keikkaa on ollut todella tiuhaan ja muuta kiirettä myös. Uutta musaa tulee kyllä kuunneltua koko ajan mutta varmaankin räppäyksen suosio vähentää hieman potentiaalisien biisien blokkailua kun räppääminen on joskus aika hankalaa trubaduurille. Elastisen ”Supervoimii” on mukava poikkeus ja sitä on tullut soitettua tanssiversiona lähes joka keikalla. Tällä hetkellä treenailen Teflon Brothersin ”Maradona” kipaletta jossa tosin on pelkästään laulettua vokaalia. Syksyn vain elämää kaudellakin parhaat jutut on selkeästi tulleet Pyhimyksen toimesta. No, täytyy varmaan itse tehdä hittejä 😉 

Toinen setti sujui hyvin ja lopussa tunnelma oli erittäin tiivis. Encoret vaadittiin ja tuntui että keikka huipentui kivasti. Sain lopussa vierailevan poikaenkelikuoronkin avukseni ja hommat rullasi eteenpäin.

Viimeisenä soitin ”Sata salamaa” ja se tuntuu kelpaavan tässä vaiheessa iltaa monissakin juhlayleisöissä. Sain mukavaa palautetta keikan jälkeen ja mahdollisesti uuden buukkauksenkin. Keli oli keikan aikana muuttunut aivan hirveäksi ja roudailin kamat autoon aivan jäässä. Ajelin varovasti kotikulmille missä oli käynnissä myös neljäkymppiset- tosin meidän taloyhtiön 40-v juhlat. Harmittavasti en ehtinyt nähdä pääesiintyjää Samae Koskista mutta diggailen erittäin paljon hänen uudesta biisistä ”kaikki on perseestä(paitsi sä), suosittelen! Ensi viikkoon, pysykää kanavalla, suomen vahvimmalla blogilla!