Trubaduuri Riihimäellä

Trubaduuri Riihimäellä on kertomus trubaduuri Vihtori Maijasen keikasta Riihimäellä syksyllä 2018. Kyseessä oli tuplakolmekymppiset jossa sain kunnian toimia trubaduurina. Pariskunta joka järjesti juhlat oli ollut vuosi takaperin vieraana häissä jossa olin ollut soittamassa ja näinollen sain suoramarkkinoitua itseni Riihimäelle esiintymään. En kuollaksenikaan muistanut mitkä häät olivat kyseessä mutta ei kai sen niin väliä. Sain pari toivetta koskien kolmekymppisiä ja opettelin uusina biiseinä Trainin ”Hey soul sister” ja Teflon Brothersin ”Maradona(kesä86)” kipaleet. Trainin biisi oli mennyt jotenkin minulta ohi vaikka kyseessä on jättibiisi suunnilleen 2010-luvun alusta. Trubaduurille hyvin sopiva, kiva, rytmikäs kappale. Maradona oli myös hauska opetella, käsittämättömän hauska biisi, siitä lisää myöhemmin! Saapuessani juhlapaikalle tulin googlemapsin ohjastamana kahden betoniporsaan eteen mutta sain nippanappa ajettua ojan kautta eteenpäin. Asuinalue oli niin uusi että googlekaan ei ollut kartalla..

Saavuin siis kuitenkin sovittuun aikaan Riihimäelle juhlakalujen omakotitaloon jossa oli juhlimassa arviolta 20 hengen poppoo. Kasasin olohuoneen nurkkaan yhden kaiuttimen ja virittelin lastenhuoneen puolella kitaran vireeseen. Pientä jännitystä oli ilmassa selkeästi. Keikka alkoi yhteislaululla ja synttärisankareiden johdolla tanssit saatiin myös heti käyntiin. Ihmiset osallistuivat koko illan mukavasti kekkereihin ja trubaduurilla oli lystiä. Soitin nuorekasta menomusaa tunnin setin alkuun ja fiilis oli kohdillaan. Tauolla sumplin taas jälkimmäistä settiä ja niinhän siinä kävi että Maradona räjäytti pankin lopullisesti ja kansa oli suorastaan hurmiossa, ainakin melkein 😉

Muita kohokohtia keikalla oli ehdottomasti Antti Tuiskun kappaleet jotka tuntuivat osuvan bilekansaan. Tanssimuuveja nähtiin kaikenlaisia, ja viihdyin kyllä itsekin aivan erinomaisesti. Juhlakalut tuntuivat olevan kovin tyytyväisiä musaan ja kasailin kamppeita hyvillä mielin keikan jälkeen nippuun. Jaoin muutaman käyntikortin ja oli jopa puhetta keikasta pohojanmaalle! Illan isäntä auttoi ystävällisesti vielä kamppeeni autoon ja neuvoin parhaan reitin kolmostielle. Ajelinkin vähän fiksumpaa reittiä kohti Helsinkiä ja painuin yhden oluen ja nhl.com highlightien kautta ansaitusti pehkuihin. Ensi viikolla jälleen höpinöitä trubaduurin keikoista, pikkujoulukausi on ollut käsittämättömän kiireinen. Pari seitsemän keikan viikkoa jo takana..pysykää kanavalla, suomen kiireisimmällä blogilla, ensi viikkoon!