Trubaduuri Helsingissä

Trubaduuri Helsingissä on kertomus trubaduuri Vihtori Maijasen keikasta purjehduksella Helsingissä kesällä 2017. Kyseessä oli erään yrityksen toimarin eläkkeellesiirtymisjuhla ja aluksena toimi upea Astrid( porvoon maalaiskunnassa vuonna 1947 rakennettu puinen kaljaasi-rannikkorahtilaiva). Säätiedotuksen mukaan vettä oli tulossa ja valmistauduin sisäkeikkaan, ottaen kuitenkin äänikamat mukaan. Kun saavuin halkolaituriin taivas aukeni kuitenkin siniseksi ja kasasin äkkiä kamat laivan kannelle jotta ehtisin soittaa tervetuliaismusaa purjehdusvieraille. Olin ollut aiemmin keväällä saman yrityksen tilaisuudessa esiintymässä ja nämä ihmiset olivat todella ystävällisiä. Sain juuri kamat kasaan kun vieraat ja juhlakalu saapuivat laituriin. Sadekeli pysytteli poissa ensimmäiset pari tuntia ja nakuttelin biisiä toisen perään laivan kannella ja nautin auringosta ja hyvästä fiiliksestä. Soitin puolitoista tuntia putkeen ja siirryin ahterimessiin ansaitulle tauolle. Sain hyvää ruokaa niinkuin aina purjehduksilla. Ruokatauon jälkeen selvittelin pitkästä aikaa keikkasalkkuani joka on ollut sekaisen kun jokisen eväät viimeiset puoli vuotta:

Pieni tilannekatsaus on varmaan paikallaan ja kaikki sadattuhannet blogini lukijat ovat varmasti odottaneet vesi kielellä juuri tätä listausta: Oranssi plektrapussi, paljon käytössä. Valkoista erkkaa, sillointällöin tarvetta. Shure58 varamikrofoni: ei kertaakaan käytetty- hyvä niin. Off-hyttyssuihke: muutaman kerran käytetty, tärkeä! (Olet hääkeikalla ulkosalla ja hyttyset hyökkäävät alkuillasta sormiin ja kalloon- et voi juosta pakoon kun pitää laulaa mikkiin ja soittaa skittaa). Ibumax särkylääke: ei käytetty. Varaeurojohto-ei käytetty. 9v patteri- odottaa edellisen hyytymistä. Pihdit- ei käytetty neljään vuoteen. Pikkulamppu- ei käytetty koskaan. Varacapo: kerran käytetty( TÄRKEÄ). Pari mikkiadapteria varalla: ei käytetty koskaan. Piuhat: käytössä aina, muutama varapiuha tietysti lojuu yksinäisenä salkun pohjalla. 

Sain järjestettyä ja siivottua salkun ja nyt se menee mukavan helposti kiinni 🙂 Tauon jälkeen palasin kannelle ja ehdin soittaa kaksi kappaletta kunnes alkoi voimakas ja nopea sade aivan yhtäkkiä. Äkkiä äänikamat kainaloon ja sisätiloihin! Mikseri ja kitara menivät ensimmäisinä ja säästyivät vesipisaroilta. Kaiuttimet saivat hieman sadetta, piuhat olivat aivan kiiltävän märkiä. Ei haittaa, kesä kuivattaa. Lopuksi soitin vielä sisätiloissa muutaman biisin ja yhdessä vedettiin pari veisua. Keikasta jäi hyvä fiilis ja juhlakalu oli myös tyytyväinen. Ensi viikolla jälleen lisää turinoita, pysykää kanavalla!