Trubaduuri häät

Trubaduuri häät on kertomus trubaduuri Vihtori Maijasen hääkeikasta Uudessakaupungissa 2016 syksyllä. Häät taitaa olla nykyään yleisin keikkatilanteeni. Tämä keikka tuli naapurini kautta ja juonsi juurensa toiseen keikkaan minkä soitin taloyhtiön juhlissa viime vuonna. Lähdin ajelemaan kohti Uusikaupunkia ja matka sujui nopeasti. Ainoastaan loppumatka oli vähän pienempää tietä. Ajoin suoraan meren rantaan omakotitalon pihaan jossa odotti armeijan vanha kuljetusalus Miina.

img_2713

Hyppäsimme kyytiin ja ajoimme läheiseen saareen puolen tunnin matkan. Saaressa oli oikein idyllinen latomainen rakennus johon oli katettu ruokapöydät sekä upealla valo- ja äänitekniikalla höystetty esiintymislava. Kaikki oli valmista illan koitosta varten. Pääsin nauttimaan pöydän antimista ja mieleeni jäi ravut ja superhypertulinen kastike mitä otin vahingossa vähän isolla otteella 🙂 En ollut syönyt rapuja sataan vuoteen ja jouduin vähän äheltämään että sain otuksen oikeaoppisesti auki. Ruuat maistuivat ja aloin valmistautumaan ensimmäiseen settiin. Soitin rauhallista taustamusiikkia alkuun ihmiset kuuntelivat ja seurustelivat pöydissä. Ilta alkoi pimenemään ja viilenemään, onneksi juhlatilassa oli muutama kaasulämmitin. Tauolla oli muuta ohjelmaa ja tunnelma alkoi pikkuhiljaa kohoamaan. Ennen jälkimmäistä settiä kaikki ihmiset oli pyydetty juhlapaikan laiturille. Täydestä pimeydestä huomasimme jo edellä mainitun Miina-laivan. Yksi innokas häävieras uumoili että laivan kannella olisi auto, lahjana morsiamelle! Väärin meni, yllätys olikin ilotulitus! Valehtelematta kyseessä oli hienoin koskaan näkemäni ilotulitus. Aivan uskomattoman upeita paukkuja joista en saanut valitettavasti hyviä kuvia. Unohtui melkein mainita että täysikuu mollotti myös koko illan matalalla taivaalla, olosuhteet olivat hurjan hienot vaikka hieman viileää olikin.

Olin harjoitellut legendaarisen ”Ilta skanssissa” kipaleen ja olin valmis aloittamaan sillä toisen settini. Sulhasta ei kuitenkaan juuri sillä hetkellä näkynyt missään ja siirsin kappaleen esitystä myöhempään iltaan. Soitin muutaman muun valssin ja ihmiset tulivat pyörimään tanssilattialle. Siirryin pikkuhiljaa tanssimusiikkiin ja tunnelma alkoi nousta. Loppujen lopuksi porukka pääsi oikein riehakkaaseen tunnelmaan kun soitin hittikimaraa. Trubaduuri oli juuri sopiva näihinkin häihin, vieraita oli varmaankin nelisenkymmentä. Sain keikan jälkeen kyydin rantaan ja hyppäsin autoon ja lähdin ajelemaan Helsinkiä kohti. Keikkareissu oli oikein onnistunut ja ensimmäinen laatuaan Uudessakaupungissa. Ensi viikolla jälleen uutta raporttia, pysykää kanavalla!