Trubaduuri Tampereella

Trubaduuri Tampereella on kertomus trubaduuri Vihtori Maijasen keikasta Tampereella joulun alla 2018. Kyseessä oli kolmekymppiset joissa oli teemana The Great Gatsby-elokuva. Juhlakalu otti minuun yhteyttä ja jouduin vähän googlettelemaan teemaa. En ollut nähnyt elokuvaa lainkaan mutta tunnistin elokuvasta toki yhden legendaarisimmista meemeistä- se missä Leonardo DiCaprio nostaa maljaa. Keikan tilaaja pyysi lisäksi minua soittamaan 90-luvun tv-tunnarivisan ja tartuin siihen aluksi kiinni mutta totesin sen kuitenkin olevan näillä taidoilla toivoton tehtävä. Syykin on selvä, nimittäin suurin osa tunnareista on piano/syntikka-vetoisia ja ne saundit ja teemat olisi olleet vaikea loihtia eloon akustisella kitaralla. Varmasti joku trubaduuri joka soittaa pianoa olisi selvinnyt haasteesta hyvin. Vaikeustasoa lisäsi myös se että laulua ei tunnareissa usein kuulla. Suosittelinkin että visa vedettäisiin Spotify-hengessä ja näin tapahtuikin. Kisa onnistui hyvin ja oli makoisaa kuulla kaikkia tunnareita mitkä olivat jo unohtuneet kokonaan. Esim. Melrose Place, Matlock ja Dawsons Creek- sarjoja joita seurasin itse teininä! Legendaarisia sarjoja, muistoja tulvi mieleeni! 🙂

Saavuin Tampereelle puolisen tuntia ennen keikkaa ja kasailin kamppeet juhlatilan nurkkaan. Paikalla oli parisenkymmentä juhlijaa, kaikki sonnustautuneina upeisiin asuihin edellämainitusta leffasta! Tunnelma oli todella juhlava ja mietinkin että kutsu naamiaisjuhliin on aina haaste mutta palkinto on suuri! Itse olin sonnustautunut pukuun. Sain ennen keikkaa tietää että juhlakalun puoliso oli saksalainen ja vedinkin hihastani mittavat, 13 vuoden saksankielen opinnot ja avasin illan vaativalla lauseella: ”Guten abend!” Sen jälkeen kaikki sujui kuin tanssi ja vedimme yhteislaulut ja jatkoin menomusalla. Tauolla juttelin ihmisten kanssa ja olin entistä enemmän vakuuttunut siitä että naamiaisia kannattaa järjestää. Hieno tunnelma kaiken kaikkiaan. Toinen setti oli jälleen menomusaa ja porukka tuli mukavasti tanssimaan ja mielestäni meininki oli aivan loistava. Lopussa otimme fotoja ja pieni videonpätkäkin tarttui:

Keikan jälkeen sain muutaman roudarin joiden kanssa veimme äänikamat yläkerroksista kadulle missä autoni oli. Ajelin hyvissä fiiliksissä himaan ansaitulle joululomalle, 127 keikkaa tuli vedettyä 2018! Alkaneena vuonna tavoitteet ovat korkealla, 130 pitää mennä ainakin rikki. Pysykää kanavalla, suomen hehkuvimmalla blogilla, ensi viikkoon!