Trubaduuri Helsingissä

Trubaduuri Helsingissä on kertomus trubaduuri Vihtori Maijasen keikasta Helsingissä syksyllä 2018. Kyseessä oli 55-vuotissynttärit Vuosaaren rantahotellissa. Olin tavannut päivänsankarin eräällä yrityskeikalla viitisen vuotta sitten ja hän buukkasi minut nyt omiin juhliinsa Vuosaareen. Saavuin paikalle alkuillasta ja meinasin eksyä herätyskokoukseen kun luulin erästä kabinettia juhlatilaksi. Siellä oli suhteellisen agressiivinen saarna käynnissä ja jatkoinkin matkaani alakerran baaritiloihin. Vieraat olivat juuri ohjelmanumeron parissa kun saavuin, ja jäin hetkeksi odottelemaan. Minut otettiin vastaan kuin kuninkaallinen ja kasasin äänilaitteet tanssilattian päätyyn. Tila oli minulle uusi. Olin ollut muutaman kerran hotelli Rantapuiston isossa juhlatilassa mutta tämä kellaribaari oli uusi tuttavuus. Aivan loistava juhlatila. Tunnelmallinen, siisti mutta kuitenkin sopivan tilava ja avara. Sovin juhlakalun kanssa että soitan alkuun SIG:in ”hyvää syntymäpäivää” jonka jälkeen jatkettiin yhteislaululla. Se kajahti mukavasti ilmoille ja uumoilin että illasta tulee hyvä. Ensimmäisessä setissä porukat tulivat reippaasti tanssimaan ja soitin jälleen kerraan rentoa menomusaa. Välillä väki karkasi istumaan ja vedin muutaman balladinkin.

Tauolla sovittelin toista settiä ja tein vähän biisilistaa sekoitellen päivänsankarin toiveita ja omia ideoitani. Olin treenannut Haloo Helsinki!- yhtyeen ”Kaksi ihmistä” biisin joka on kuin nakutettu trubaduurille ja toiveena myös tilaajalta. Huomasin kuitenkin että oma äänialani ei ihan pääse oikeuksiinsa kyseisessä kappaleessa. Olin toki valinnut sävellajin sen mukaan että korkeat kohdat onnistuu, mutta sen seurauksena säkeistöt olivat hieman matalia ja ääneni ei ehkä soinut parhaalla mahdollisella tavalla. Ellillä on todella iso ääniala. Taidan treenata vielä jonkun muun Haloo Helsingin biisin, loistava bändi on kyllä kyseessä! Joskus saattaa näin käydä kun treenailee kotisohvalla biisejä, tositilanteessa vasta selviää toimiiko biisi ns. ”kybällä”. Uusista biiseistä mitä olen viime aikoina treenaillut, parhaiten toimii Antti Ketosen ”olisitpa sylissäni” sekä Ultra Bran ”sinä lähdit pois”. 

Toisen setin lopussa meininkiä oli saatu aikaan ja osa juhlavieraista oli tanssinut melkeinpä kaksi tuntia! 

Kansa halusi lisää ja tanssimme vielä encoret päälle. Keikka oli todella mukava ja tällä kertaa kotimatka oli lyhyt. Kasasin kamppeet autoon ja kovan keikkasuman jälkeen muutama vapaapäivä tuli tarpeeseen. Pysykää kanavalla, suomen suosituimmalla ja parhaiden sponsoroidulla blogilla, ensi viikkoon!