Trubaduuri

Hyvät kappaleet, yleisö ja rakkaus musiikkiin tekevät tästä unelma-ammatin minulle, ja kokemusta keikkailusta eri kokoonpanojen kanssa on kertynyt yli kymmenen vuoden ajalta. Neljän viime vuoden aikana olen keskittynyt trubaduurikeikkoihin kokoonpanolla ”mies ja kitara”. Esiintymispaikkoinani ovat olleet syntymäpäivät, häät, yritystilaisuudet, kesäjuhlat, pikkujoulut, harjakaiset, polttarit, ristiäiset jne. Valtaosa keikoistani on yksityistilaisuuksia, esiinnyn myös silloin tällöin ravintoloissa.

Trubaduurikeikoissa on monta hyvää puolta: äänenvoimakkuus on sopiva, tilantarve pieni ja kustannukset pysyvät aisoissa. Hyvä trubaduuri pystyy kuitenkin luomaan intiimin ja riehakkaan tunnelman ja tarjoamaan juhlavieraille mieleenpainuvan ohjelmanumeron. Filosofiani on soittaa menevää musiikkia, joka saa ihmiset tanssimaan ja laulamaan mukana. Esiintymisen perustana on vankka laulu- ja soittotaito. Joskus on hyvä soittaa taustamusiikkia, mutta keikkakokemukseni perusteella olen huomannut, että parhaat keikat syntyvät juuri vuorovaikutuksessa yleisön kanssa. En yleensä suunnittele kovin tarkkaan mitä biisejä aijon soittaa ennenkuin näen ihmiset jotka ovat keikkapaikalla. Kuulijoiden ikä ja jopa asusteet kertovat paljon siitä millaiset biisit saattaisivat parhaiten upota yleisöön. Toki on selvää että jos olen menossa esimerkiksi viisikymppisille esiintymään, suunnittelen jo valmiiksi biisejä jotka ovat julkaistu juhlakalun nuoruuden aikoihin. Joku viisashan on sanonut että paras musiikki on sitä mitä kuulee ikävuosina 15-20- allekirjoitan suurelta osin tämän lauseen! 🙂 Myös Vain Elämää tv-sarja on ollut varsin toivottu ja suosittu asia myös minun näkökulmastani. Jokaiselta kaudelta nousee aina hittejä, odotan innolla jo uusia versioita uuden kauden biiseistä. Jokatapauksessa, toteutan mielelläni toivekappaleita mitä tilaajat usein pyytävätkin. Tällä hetkellä treenaan Antti Tuiskun uusia kappaleita sekä Sannin 2080-luvulla balladia joka on jostain syystä jäänyt harjoittelematta. Opettelen kaikki kappaleet ulkoa, enkä käytä lunttilappuja. Uudet häävalssit poikkeuksena, ne on tietenkin mentävä täydellisesti 🙂

Soitan keikoilla yleensä kaksi noin tunnin mittaista settiä. Voin myös soittaa kolme hieman lyhyempää. Settien pituudet ovat kuitenkin räätälöitävissä tarpeen mukaan.

Laskutan esiintymiset laskulla keikan jälkeen, käteinen ei valitettavasti käy. Myös verkkolaskutus onnistuu.
 

OTA YHTEYTTÄ!

 


 
JOS PYYDÄT TARJOUSTA SÄHKÖPOSTITSE, SIITÄ TULISI KÄYDÄ ILMI:

-päivämäärä ja viitteelliset kellonajat
-sijainti
-tilaisuuden luonne
-toivomasi esityksen kesto
-mahdolliset erityistoiveet
-arvioitu vieraiden määrä

Vihtori Maijanen
0400 685 065
vihtori@gmail.com
Y-2325470-8

juhlat-trubaduuri