Trubaduuri Järvenpäässä

Trubaduuri Vihtori Maijanen esiintyi hääkeikalla Järvenpäässä perjantai-iltana. Luvassa oli rennot, noin neljänkymmenen hengen kekkerit. Ajoin juhlapaikalle alkuillasta ja huomasin juuri ennen saapumista oikealla puolella maantietä tutun keikkapaikan, Härmän Ratin. Tein siellä pari hääkeikkaa viime vuonna. Nyt juhlatilana oli minulle uusi paikka, Stålhanen viinikellari. Tila oli hieno ja sopivan kokoinen, joskin esiintymistila oli hieman ”katveessa” suhteessa muuhun tilaan. Kasasin kamat ja virittelin kitaran valmiiksi. Morsiamen kanssa olimme sopineet häätanssiksi Stand by me kappaleen, mutta sulhanen lähestyi minua sähköpostilla pari päivää ennen keikkaa. Ideana oli yllättää morsian Lauri Tähkän uudella kipaleella ”Morsian”. Olin kuullut veisun edellisellä viikolla ja siitä oli jäänyt posotiivinen maku, vaikka aiemmat Tähkän biisit eivät ole varsinaisesti pyörineet levylautasellani. Aloin kuuntelemaan tarkemmin biisiä ja vaikutuin syvästi. Itseasiassa paras biisi minkä olen kuullut pitkään aikaan, suorastaan nerokas. Treenasin biisiä innokkaasti pari päivää ja esitys onnistui mielestäni hyvin. Sanat oli lunttilapulla, mutta seuraavan päivän viisikymppisillä Helsingissä vedin jo ulkomuistista ja lisäsin sen keikkaohjelmistooni.

Ensimmäisessä setissä skipattiin valssit ja siirryttiin suoraan menomusaan häätanssin jälkeen, mikä oli hyvä valinta näissä pippaloissa. Soittotilassa oli liikkuvat värivalot jotka loivat hauskaa tunnelmaa. Soitin aika paljon kevyitä menobiisejä ja tanssirinki saatiin aikaan, taisi olla taas ”Moves like Jagger” joka sai porukan innostumaan eniten. Näitä hetkiä olisi kiva taltioida enemmän, mutta trubaduurin on hieman hankalaa ottaa valokuvia tai videota biisin aikana 😀 . Ihmiset tuntuivat ylipäätään tykkäävän musiikista ja tunnelma oli tosi letkeä.

Trubaduuri Vihtori Maijanen Järvenpäässä

 

Ensimmäisen setin jälkeen sulhanen ehdotti että siirrettäisiin kamat toiseen huoneeseen ja se oli hyvä veto. Alkuperäinen huone oli hieman perällä juhlatilassa, ja osa ihmisistä istui pöydissä. Muutama noheva mieshenkilö otti pari pöytää kantoon ja tanssitila järjestyi ketterästi. Vedin toisen setin ja soitin useita rokkibiisejä. Loppukeikasta tunnelma oli jo aika riehakas:

Keikasta jäi todella hyvä mieli ja ajelin kotiin intoa puhkuen. Hääpari oli tyytyväinen ja taisi kirjoittaa suosituksen facebookisvullenkin. https://www.facebook.com/VihtoriMaijanen/ 

Seuraavana päivänä suuntasin Pukinmäen VPK:lle 110-vuotisjuhliin, niistä lisää seuraavassa blogitekstissäni, pysykää kanavalla 😉